Societat

Albiach acusa el PSC de tenir “maneres caciquils” quan governa en solitari

La candidata d’En Comú Podem “demana passar pàgina definitivament de la sociovergència de tota la vida”

Els comuns, que es disputen un escó amb Vox a Lleida, apel·len al “vot útil” per “aturar els nostàlgics del feixisme”

La candidata de Catalunya En Comú Podem (CatECP)a la presidència de la Generalitat, Jéssica Albiach, ha acusat el PSC de tenir “maneres caciquils” quan governa sol.

“A Lleida ho sabeu bé, però quan el PSC està sol i porta massa anys al govern cau en la supèrbia, i no hi ha aigua clara”, ha afirmat Albiach en acte de campanya dels comuns a la capital del Segrià, en al·lusió als 14 anys de mandat del socialista Àngel Ros a la Paeria.

La candidata s’ha reivindicat com l’alternativa que pot evitar-ho i ha apostat per “passar pàgina definitivament de la sociovergència de tota la vida, de les maneres caciquils de governar i de tractar les institucions com la seva casa”. “Necessitem que totes les persones d’esquerres, honestes, compromeses amb els drets de tots, vagin a votar”, ha subratllat.

Albiach ha desitjat que de les eleccions del proper 14 de febrer en surti un govern “net i sense corrupció” que no utilitzi les institucions “en benefici propi”.

En aquest sentit, ha reivindicat un govern “implacable contra la corrupció” i “on no hi hagi pràctiques estranyes de persones investigades”, en al·lusió a la imputació de Laura Borràs (JxCat) per suposat fraccionament de contractes quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes.

“El vot a En Comú Podem val triple: per tenir un govern d’esquerres, que sigui una alternativa a JxCat i ERC, per fer polítiques veritablement d’esquerres (...) i per tallar el pas a l’extrema dreta que sabem que ens està trepitjant els talons, però no ho permetrem”, ha assegurat.


“Vot útil” per aturar Vox a Lleida
La líder dels comuns ha advertit que a més de triar un govern “més a la dreta o a l’esquerra”, els 14-F els lleidatans es juguen “tenir un diputat antifeixista” al Parlament o bé un “energumen de la banda de Santiago Abascal”. “No ens podem permetre tenir un energumen de Vox defensant els seus privilegis i la repressió i trinxant el territori”, ha avisat.

El portaveu d’Unides Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, ha alertat que a la demarcació de Lleida els comuns i Vox es disputen un diputat a les eleccions. És per això que ha apel·lat al “vot útil” per “aturar els nostàlgics del feixisme” i “els hereus polítics dels que van bombardejar Lleida”. “Els lleidatans tenen l’opció d’impedir que el Franco que vam treure del Valle de los Caídos entri per la porta del Parlament en nom de Lleida”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins