Societat

Saquejos i destrosses en la cinquena nit de protestes

Almenys nou detinguts a Barcelona, Tarragona i Lleida en una jornada en què hi va haver actes de pillatge en botigues i crema de contenidors

La protesta més multitudinària va congregar 6.000 persones

La manifestació més multitudinària dels últims dies per l’empresonament del raper Pablo Hasél va congregar ahir a Barcelona uns 6.000 manifestants, segons la Guàrdia Urbana. La cinquena nit de protestes va acabar amb nombroses destrosses i saquejos en comerços , especialment al passeig de Gràcia, on una part dels manifestants van trencar vidres i es van endur material de botigues com ara Nike, Adidas Mango, Diesel, Kenzo, Versace i Hugo Boss. També van entrar en comerços del Portal de l’Àngel, com per exemple un estanc i una botiga de fundes de mòbils. Diverses sucursals bancàries van rebre danys, i una desena de vidres del Palau de la Música van ser trencats a cops de pedra. Els manifestants més violents van calar foc a material a la porta de la Borsa de Barcelona i a diversos contenidors al centre de la ciutat. La nit es va saldar amb nou detinguts segons els Mossos, tot i que el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va parlar d’una quinzena i va assenyalar que es tractaria de delinqüents comuns. Es van viure diverses càrregues policials, amb ferits per cop de porra al cap, segons Irídia, que va criticar que la càrrega entre Lesseps i Fontana va generar aglomeracions i va posar en perill els manifestants.

La marxa de Barcelona va transcórrer sense incidents des de la plaça Universitat fins a la comissaria de Via Laietana, on alguns manifestants van començar a llançar objectes a la policia. Els incidents van continuar a l’entorn del Palau de la Música, al passeig de Gràcia i a la plaça Lesseps.

A Tarragona un grup d’encaputxats van trencar vidres i van llançar ampolles a la policia, que va detenir dos menors. A Lleida, on va actuar la Policía Nacional, la jornada va acabar amb un detingut. A Girona es van concentrar un centenar de persones sense que hi haguessin incidents. Va haver-hi també més protestes contra l’empresonament de Hasél a Mataró, Sabadell, Reus, Madrid, Màlaga i Pamplona, entre altres ciutats. El col·lectiu ACABem la Partida convoca avui una altra protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR