Societat

Sant Feliu recupera una farmàcia de guàrdia cada nit

El Col·legi de Farmacèutics, per iniciativa de l’alcalde, ha ordenat als 11 establiments que tornin a fer el torn nocturn, suprimit el 2012 entre setmana

Nou farmàcies sostenen que no hi ha prou demanda

Les onze farmàcies en servei a Sant Feliu de Guíxols han tornat a fer guàrdies nocturnes cada dia a partir d’aquest mes. El Col·legi de Farmacèutics, que el 2012 havia avalat que els establiments prescindissin dels torns de nits entre diumenge al vespre i dijous –llevat de Setmana Santa i el quadrimestre estival del juny al setembre–, ara ha fet marxa enrere a instància de l’alcalde, Carles Motas, que ho va anunciar en l’últim ple.

Fa nou anys, l’argument majoritari de les farmàcies era que no els sortien els números, perquè la majoria de clients es desplaçaven a la farmàcia Sala, que funciona 24 hores al nucli veí de Platja d’Aro. La mesura, però, va generar un cert enrenou en el seu moment, sobretot entre la gent gran o persones sense vehicle, i ara Motas ha defensat la normativa, que mana que en poblacions amb servei d’urgències de CAP, obert 24 hores, hi ha d’haver sempre una farmàcia de suport en servei.

La petició ha estat atesa i dues farmàcies –la Valls Gironès (Ruscalleda) i l’Olivé– l’han acatat, tot i que les altres nou van subscriure un recurs que el Col·legi, per ara, no accepta. Les farmàcies que ja tornen a fer guàrdies, però s’hi oposen, argumenten que la demanda a les nits és escassa, i posen com a exemple que els productes més sol·licitats poden ser preservatius o testos d’embaràs, mentre que les jornades s’allarguen i poden necessitar més personal, o desdoblar-se quan algú està de baixa. Pel que fa a la gent gran, defensen que amb la pandèmia tothom està proveït de medicaments i que el toc de queda no incentiva a sortir de casa. I hi ha queixes perquè l’alcalde no els hagi contactat abans d’adreçar-se al col·legi.

Els favorables

A l’altre costat, des de l’antiga farmàcia Ruscalleda ahir insistien que fa nou anys que fan les guàrdies els dies que els tocava, cosa que veuen com un servei, encara que sigui deficitari. L’alcalde sosté que haver d’anar a Platja d’Aro “no correspon a una ciutat de 22.000 habitants” amb 11 farmàcies, i encara menys en temps de restriccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró