Societat

Sopars els caps de setmana en alguns restaurants gironins

Demà comença una prova pilot per provar l’eficàcia d’unes mesures de seguretat i control amb passis digitals

Sis restaurants de Girona serviran sopars a partir d’aquest divendres i durant els següents cinc caps de setmana, tot i les restriccions sanitàries vigents. La iniciativa és la primera d’un paquet d’esdeveniments batejats amb el nom d’Obrir Girona, un assaig clínic avalat pel Departament de Salut, que té com a objectiu comprovar la viabilitat d’aplicar un control de seguretat amb una tecnologia digital en activitats amb gent durant la pandèmia. En concret, el control es basarà en uns passis digitals que s’aconseguiran només en el cas d’estar vacunat o superar un test. Els interessats han de descarregar-se l’aplicació ICC AOKpass, on s’haurà de crear un perfil i un certificat a validar en les aproximadament 30 farmàcies col·laboradores. En aquest establiment caldrà presentar un certificat de vacunació o una PCR positiva de fa més de 15 dies (si ha passat el virus) o fer-se allà mateix un test d’antígens que doni negatiu. El cost és d’entre 2,5 euros i 8,5 euros, depenent de la modalitat del certificat. Per tal d’exercir aquesta funció, les farmàcies han rebut prèviament una formació específica. Només amb l’aval digital farmacèutic –anomenat de molt baixa capacitat de contagiar (MBCC)– es podrà anar en aquests sopars o en qualsevol altra activitat d’Obrir Girona. La vigència del MBCC serà tan sols de 36 hores.

L’experiment l’ha promogut el Centre Blockchain de Catalunya (CBCat) i, a banda de l’assaig clínic en si mateix, té com a finalitat “poder fer una reobertura segura i controlada de la ciutat, reactivant així alguns esdeveniments i activitats aturats per la pandèmia”. Quant a la qüestió de la privacitat, el CBCat assegura que la tecnologia blockchain garanteix que les dades de l’usuari no es desplacen del seu dispositiu mòbil.

Bàsquet a Fontajau

A banda dels sopars, ja s’ha anunciat que a curt termini Obrir Girona inclourà la final de la lliga femenina de bàsquet al pavelló de Fontajau, prevista pe al dia 2 de maig, en el cas que l’equip local, l’Uni Girona, es classifiqui.

LA XIFRA

36
hores
de vigència tindran els certificats MBCC que expediran a les farmàcies col·laboradores

A les deu de la nit, tancats

Els sis restaurants de l’Obrir Girona són Umai, Mimolet, Índigo, Divinum, SiNoFos i Cal Ros. El responsable d’aquest darrer, Marc Fiol, ahir es mostrava il·lusionat perquè ja l’havien trucat per fer reserves. “Haurem de fer una mica de policies”, comentava en referència al fet que, a l’entrada, hauran de comprovar que els clients disposin de l’aval digital. L’aforament dels restaurants serà del 30 % i els sopars se serviran entre les set i les deu. Aleshores, els comensals tindran temps fins a les onze per tornar a casa, una hora més que l’establerta en el toc de queda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona