Societat

Fórmula guanyadora

El vuitè cicle de Música a les Vinyes de Subirats bat rècords d'assistència. Dissabte vinent també s'hi espera molta afluència

En el món del vi, un dels aspectes més rellevants és el del maridatge, trobar la combinació encertada entre un plat i un vi concrets. I aquesta temporada s'ha confirmat que els maridatges poden anar més enllà i que la combinació entre música i vi és una fórmula guanyadora. La tercera edició del Vijazz de Vilafranca del Penedès s'ha consolidat com una de les principals festes del vi català, amb més afluència de públic i d'expositors. També l'empordanès festival Sons del Món ha reservat un espai privilegiat al vi, amb la programació de sis concerts a Vilabertran i Roses en què, sota el nom de Vi & Music, el sommelier Roger Viusà ha seleccionat diferents vins per combinar amb la música d'artistes com Albert Pla o Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, entre d'altres. Seguint aquesta fórmula exitosa, dissabte al vespre es va celebrar el primer acte del vuitè cicle de Música a les Vinyes de Subirats, en què també s'han batut rècords d'assistència, i dissabte que ve, 24 de juliol, encara s'espera més inscrits per a l'actuació de Maria del Mar Bonet i el pianista Manel Camp, que faran un recorregut pels estàndards de jazz i diversos autors catalans. Segons Daniel García Peris, responsable del Patronat de Turisme de Subirats, que organitza aquest acte, cadascuna d'aquestes activitats té la seva personalitat, i mentre que el Vijazz és una festa multitudinària, el cicle Música a les Vinyes és més íntim i adequat al marc on se celebra: el recinte medieval del Palau dels Gralla, al nucli de població de Torre-ramona de Subirats. En aquest primer acte, al qual van assistir unes tres-centes persones, hi van actuar la cantant Anita Wardell en diàleg a tres bandes amb el pianista de jazz Ignasi Terraza i el trompetista Damon Brown. El concert va començar a les deu del vespre i va durar uns noranta minuts. Un cop acabat, es van tastar els caves dels elaboradors de Subirats i va quedar clar que la gent s'hi trobava a gust, perquè a les dues encara hi havia rotllanes de gent conversant amb copes de cava a la mà. Enguany, a més, s'ha afegit un nou ingredient a aquest maridatge: el préssec d'Ordal, que es conrea gairebé exclusivament a Subirats. Coincidint amb la quarta temporada gastronòmica dedicada a aquesta fruita, en què cada cap de setmana es fa un mercat a la plaça Subirats de Sant Pau d'Ordal i una vintena de restaurants de la zona ofereixen diferents menús elaborats amb préssec, també a Torre-ramona se'n va servir, fins i tot trossejat i dintre les copes de cava. L'opinió tant dels assistents com dels elaboradors és que és una combinació fresca i molt encertada. I encara més en una nit càlida d'estiu sota el cel de Subirats.

Qualitat, identitat i preu

Castellroig Brut Nature Reserva 2007. DO Cava. PVP aprox. 10 €. Etiquetat en català. Tel. 938 911 927

Amb l'autorització de les varietats foranes chardonnay i pinot noir, el cava corre el risc de patir el procés de pèrdua de tipicitat que han sofert els vins penedesencs. Afortunadament, alguns cavistes estan aplicant les mateixes mesures per potenciar les varietats locals que s'estan aplicant per als vins amb DO Penedès. Com en el cas d'aquest Castellroig Brut Nature Reserva 2007, fet amb xarel·lo (60%), macabeu (25%) i la resta, parellada. Amb aquest cupatge i una criança en ampolla de més de 24 mesos s'aconsegueix un cava clàssic de color daurat d'intensitat mitjana, però amb un lleu reflex verdós. Al nas, com en tots els escumosos, el gas ens impedeix afinar molt, però ja apareixen els deixos torrats i de pastisseria dels caves de qualitat amb una criança relativament llarga. A la boca en podem apreciar tots els matisos: estructura ferma i molt fresca (el reflex verdós que vèiem al color), un punt d'amargor, bombolla perfectament integrada i molt fina i una sequedat. Un cava molt seriós i amb un preu raonable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona