Societat

Les UCI tornen a superar la barrera de 400

El nombre d’ingressats també té un lleuger repunt, de 33 persones més

El nombre de persones ingressades per la Covid-19 als hospitals catalans va augmentar ahir en 33, fins als 1.115 pacients, 403 dels quals, quatre més que dissabte, són a les unitats de cures intensives (UCI), que d’aquesta manera tornen a superar la barrera psicològica dels 400 malalts. Les dades del Departament de Salut, actualitzades diumenge, indicaven que dissabte es van registrar set noves morts per la Covid-19, la qual cosa eleva la xifra total de morts des que es va iniciar la pandèmia, el març de l’any passat, a 22.060.

La resta de dades epidemiològiques segueixen a la baixa, amb un risc de rebrot de 154, 13 punts menys que ahir, dissabte, i una Rt (velocitat de propagació del virus) situada en 0,80, 2 dècimes menys, la qual cosa suposa que cada 100 infectats contagien una mitjana de 80 persones. La positivitat, és a dir, el percentatge de PCR i tests d’antígens que donen positiu, és del 4,31%, per sota del 5% que l’OMS considera el llindar per poder controlar la pandèmia. La incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants a 14 dies (IA14) també baixa a 191, 12 menys que el dia anterior.

Des de l’inici de la pandèmia, el nombre total de casos confirmats a Catalunya per tot tipus de proves ascendeix a 669.510, 938 dels quals es van notificar dissabte. En els últims set dies, s’han confirmat amb proves PCR o tests d’antígens un total de 5.960 positius, una mitjana diària de 851 casos. I en l’última setmana han mort 71 persones, quan entre el dia 29 d’abril i el 5 de maig la xifra va ser de 106 persones.

Més de 16.000 desallotjats a Barcelona

Entre les matinades de dissabte i de diumenge, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van desallotjar poc més de 16.000 persones que participaven en botellons un cop els bars i restaurants havien tancat a les onze de la nit. En la matinada de diumenge, l’aglomeració més gran va ser, de nou, a la platja de Sant Miquel, amb uns 2.000 desallotjats en una sola passada per part dels dos cossos policials. Se’ls va reconduir cap a Joan de Borbó pel costat mar per impedir que tornessin a accedir als carrers de Barcelona i evitar les molèsties als veïns. Dos punts més amb molta gent van ser els passeigs del Born i de Lluís Companys, també desallotjats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona