Societat

Temps de Flors iguala quasi els registres del 2019

Per l’Ajuntament és una mostra de l’encert de l’edició tot i les restriccions

El 95% dels visitants han estat catalans

Si s’hagués de fer cas de les dades i prou, semblaria que aquí no ha passat res. Més de 220.000 persones han visitat des del 8 de maig passat fins ahir a les 7 de la tarda els espais de Temps de Flors, amb prou feines 25.000 menys que en les edicions anteriors a la pandèmia, i això comptant que aquest any hi ha faltat el públic estranger i de la resta de l’Estat espanyol. Una proesa que la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, va atribuir al fet que “la gent tenia moltes ganes de sortir i de venir a Girona”.

No ha estat una edició com les altres, però s’hi ha acostat bastant. A pesar de la regulació de circuits de direcció única, de la limitació d’aforament al centre històric i de la renúncia als muntatges en espais interiors i als patis, la mostra s’ha beneficiat de la recent ampliació de l’horari a l’hostaleria i de la fi de les restriccions de mobilitat, factors que han animat molta més gent de l’esperada a sortir de casa i gaudir del bon temps aprofitant l’exposició de flors. “Ens ha sorprès l’afluència de gent perquè aquesta edició va ser pensada quan encara hi havia estat d’alarma”, va explicar Glòria Plana, que va recordar que havien començat a definir els espais passat Reis, “en plena quarta onada”, per assenyalar fins a quin punt treballaven amb la perspectiva d’una mostra de transició, en la qual havien de tenir un gran pes les mesures de seguretat i de protecció de la salut, va remarcar. Les mesures no hi han faltat, però tampoc els visitants, el 95% dels quals han estat catalans i, majoritàriament, de les comarques de Barcelona (el 2019, un 36% eren estrangers, sobretot francesos). Més: la definició de diferents circuits per evitar aglomeracions al nucli antic ha fet que hagin augmentat en un 4,91% les visites a l’Oficina de Turisme per informar-se’n; en canvi, han disminuït més d’un 50% les consultes al Punt de Benvinguda de la Copa, sense cap dubte pel fet que els forasters han arribat a la ciutat en tren o amb cotxe privat, i no amb autobusos organitzats.

El circuit que ha atret més visitants ha estat el que tenia l’accés per Sant Feliu, i el dia més multitudinari va ser aquest dissabte, amb 39.102 entrades registrades, el 18% del total. Entre setmana, el dia més favorable va ser dimecres passat, amb 23.930 visitants (l’11%). Pel que fa a l’expansió de la mostra als barris, Glòria Plana va considerar-la “un encert”, i va anunciar que s’obriran converses amb els Amics de les Flors i les associacions de veïns per mantenir-la en altres edicions. La nota negativa la van posar els idiotes (no és un insult, sinó l’adjectiu per “dèficit d’intel·ligència”) que dissabte a la nit van destrossar tres de les casetes florals construïdes pels escolars de Girona al carrer Nou.

LA XIFRA

220.000
visitants
havien passat per l’exposició de Girona al llarg de tota la setmana fins ahir a les cinc de la tarda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona