Societat

Un suposat frau policial dóna un gir de 180 graus al cas de Marcel Vivet

La suposada agressió a un agent de la Brimo ha derivat en dos processos pel mateix fet

Alerta Solidària parla d’acusació falsa i d’un cas de corrupció

L’organització Alerta Solidària ha esperat a conèixer la sentència del cas de Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó pels delictes d’atemptat, desordres públics i lesions, per fer pública una novetat que pot fer que el procés faci un gir copernicà. Els advocats d’Alerta van comparèixer ahir en una roda de premsa amb Marcel Vivet i un altre activista anomenat Adrià per explicar que el mosso que acusa Vivet fa la mateixa acusació pel mateix fet a l’Adrià, una circumstància mancada de tota lògica perquè l’agent només reconeix haver rebut un cop que només pot haver donat una persona. Com que dues persones no poden haver comès una sola agressió, Alerta Solidària arriba a la conclusió que la denúncia policial és falsa i que tot plegat respon a un cas de corrupció pel qual pensen demanar responsabilitats.

L’acusació surt de la mateixa minuta policial dels agents de la brigada mòbil que es van desplegar a la Via Laietana el 29 de setembre del 2018 per evitar que la manifestació d’independentistes on hi havia en Marcel i l’Adrià es trobés amb una altra convocada pel sindicat Jusapol. Un dels agents que consten en la minuta és el mosso d’esquadra amb el número d’identificació policial 18784 que va declarar que en el transcurs del servei havia rebut “un cop al canell dret provocat amb el pal d’una bandera” i que va haver de ser atès pels serveis mèdics al mateix lloc. La declaració del mateix agent puntualitzava la identificació de l’agressor, de qui descrivia inclús la puntera blanca i els cordons blancs del calçat i els mitjons de ratlles blaves.

D’aquesta minuta policial se’n van derivar dues diligències diferents amb dues identificacions diferents que fa el mateix agent; en una s’identifica Marcel Vivet, el 22 de novembre del 2018, i en l’altra s’identifica l’Adrià, el 14 de gener del 2019.

Lesió o no lesió

Sorprenentment, en el cas de Vivet, la seva sentència assegura que va provocar lesions a l’agent que van requerir 24 dies de baixa; en canvi, en l’escrit de la fiscalia en què es demanen vuit anys de presó per a l’Adrià s’assegura que l’agent no va patir cap lesió.

Davant aquesta paradoxa, des d’Alerta Solidària s’inclourà ara el doble atestat en el recurs contra la sentència de Vivet que presentaran al TSJC. A la vegada demanaran al tribunal de la secció 22 de l’Audiència de Barcelona que incorpori com a prova tota la causa de Vivet.

Es dona la circumstància que en el cas de Vivet la Generalitat ha exercit l’acusació fins al final, mentre que en el de l’Adrià ja s’ha retirat. Alerta Solidària vol saber fins a quin punt la Generalitat sabia la duplicitat de casos. La conselleria d’Interior es va limitar ahir a dir que s’està mirant el cas. Els Mossos d’Esquadra, però, van negar ahir que atribueixin el mateix fet a dues persones diferents. El cos va explicar que en una inspecció de les imatges registrades del fet es va identificar una segona persona que “havia donat diversos cops al casc” del mateix agent, motiu pel qual es van instruir dues causes separades.

La roda de premsa va ser el segon acte de suport a Marcel Vivet des que es va fer pública la sentència. A la tarda n’hi va haver més, amb concentracions a diversos municipis com Celrà, Girona o Vic. A Barcelona la concentració va ser a la plaça Sant Jaume.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona