Societat

Els Mossos detenen un home com a presumpte responsable per negligència greu de l’incendi de Castellví de Rosanes

Els Agents Rurals troben mostres de treballs de soldadura a la zona on va començar el foc

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns un home com a presumpte autor d’un delicte d’incendi en grau de negligència greu pel foc de Castellví de Rosanes (Baix Llobregat), que va començar dimarts passat i no es va donar per extingit fins dissabte, després de cremar 195 hectàrees.

La investigació va començar el mateix dimarts, quan Agents Rurals va determinar l’àrea d’inici del foc a partir de les dades recollides per testimonis i els vestigis de les flames.

Els agents van determinar que s’havien fet uns treballs mecànics en una tanca d’una finca a la zona de Valldaina, limítrof amb terreny forestal.

S’hi van localitzar les eines i s’hi van recollir mostres de les restes d’uns treballs de soldadura, incloses les barretes de soldar.

Amb els indicis recollits, el Cos d’Agents Rurals va poder identificar una persona com a presumpte responsable del foc. La detenció, l’han feta agents dels Mossos de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell.

El presumpte autor ha quedat detingut a les dependències dels Mossos i està previst que aquest dimarts passi a disposició judicial.

Al llarg de la investigació, els agents rurals també van treballar amb la possibilitat que el foc s’hagués produït a partir d’una línia elèctrica.

La Unitat RPAS del Grup de Suport Aeri dels Agents Rurals va comprovar mitjançant drons i càmeres tèrmiques el recorregut de la línia, fet que va descartar aquesta hipòtesi en no apreciar-se cap anomalia.

Negligència greu

Fer treballs mecànics és una activitat amb risc d’incendi forestal i, del 15 de març al 15 d’octubre, cal disposar d’una autorització administrativa per realitzar-la en terreny forestal o en els 500 metres que els envolten.

El dia i lloc on es va produir l’incendi es trobava actiu el nivell 2 del Pla Alfa i s’havien suspès les autoritzacions per l’elevat risc d’incendi forestal, per la qual cosa fer aquests treballs representa una negligència greu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona