Societat

Creu Roja va atendre més persones durant les tres primeres setmanes de la pandèmia que en tot el 2019

Més d’un 60% dels atesos va acostar-se a l’entitat per primer cop

La Creu Roja va atendre més persones durant les tres primeres setmanes de la pandèmia que en tot el 2019. D’aquestes, més d’un 60% es va acostar a l’entitat per primer cop arran de la situació derivada de la covid-19. Aquesta és la principal conclusió de l’informe ’Impacte de la covid-19 en l’alimentació de la llar’, on també es posa de manifest que un terç de les famílies no tenen ingressos mensuals estables. “Hi torna a haver una pobresa nova de persones que mai han patit aquesta situació d’extrema vulnerabilitat”, ha alertat el coordinador de la Creu Roja a Catalunya, Enric Morist. Durant aquest període s’han atès 600.000 persones de manera directa i 1 milió i mig d’indirectes, el que equival a 1 de cada 5 catalans.

L’informe també constata que el 34,4% de les llars ateses no té cap ingrés estable al mes i 4 de cada 10 basen el seu ingrés majoritari en prestacions, situació que es dona “per primera vegada en molts anys”, segons l’entitat. De fet, el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha assegurat que la situació és “crítica” i l’ha comparat amb la que l’entitat va viure arran de la crisi econòmica del 2008.

Gairebé la meitat dels enquestats depenen de la donació d’entitats i un 10% de les ajudes de familiars o amics. Per tot plegat la Creu Roja assegura que un 91,7% de les persones seguirà necessitant el suport de l’organització en els pròxims mesos. Així mateix, l’informe alerta que “cal treballar” per garantir l’accés de les persones en situació de vulnerabilitat a les prestacions.

Pel que fa a dades sobre alimentació, un 66,36% dels enquestats en l’informe assegura que pateixen “algun grau” d’inseguretat alimentària. La Creu Roja entén per seguretat alimentària l’accés en tot moment a aliments suficients, agradables i saludables. Un 12,7% de les llars arriba a la inseguretat alimentària severa i en un 15,2% de les llars alguna vegada per falta de recursos algun menor va deixar d’esmorzar, dinar o sopar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Detenen un home a Vic per la mort de la seva parella, desapareguda des d’abril

barcelona
transports

La tuneladora reprèn els treballs al tram central de l’L9

barcelona
estat espanyol

L’Audiencia Nacional jutja el jubilat de les cartes bomba

barcelona

La fiscalia alerta cal demostrar el trastorn mental de la dona que va matar la filla a Sant Joan Despí

barcelona
societat

Blanes acull la primera ‘Zombie Walk’ pel Festival Internacional de Cinema

blanes
medi ambient

Barcelona passa de fase de sequera a fase d’excepcionalitat

barcelona
transports

L’aeroport del Prat suma 4,6 milions de passatgers a l’abril, un 9,5% més

barcelona

Vall d’Hebron estrena un espai de rehabilitació per a joves

Barcelona
urbanisme

40è aniversari reivindicant l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà

BARCELONA