Societat

La vaga indefinida dels treballadors del 061 serà finalment a partir del 19 d’octubre

Uns 700 treballadors estan cridats a la mobilització per reclamar la internalització del servei

Els sindicats denuncien “continus incompliments pel que fa a salari, jornada laboral, contractació, conciliació i uniformitat”

La vaga indefinida del 061 serà finalment a partir del 19 d’octubre. Així ho han confirmat els sindicats UGT, CGT i USOC en un comunicat conjunt aquest dijous. L’aturada reclama la internalització del servei, que ara depèn de Ferrovial.

La plantilla, formada aproximadament per 700 persones, demana que sigui directament el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i no una empresa externa com Ferrovial Servicios qui els contracti.

Els sindicats denuncien “continus incompliments pel que fa a salari, jornada laboral, contractació, conciliació i uniformitat”. Entre les reivindicacions que motiven la vaga, hi ha la reducció del nombre total d’hores anuals de la jornada completa, la limitació dels dies seguits treballats, l’equiparació del sou amb el personal d’emergències i el pagament de la paga extraordinària per la Covid que ha abonat el govern.

Un altre dels elements que ha motivat l’aturada és l’alta temporalitat “existent des de sempre”, que afecta aproximadament uns 400 treballadors en plantilla. “Denunciem la precarització sistemàtica de les condicions laborals de la plantilla com a conseqüència de l’externalització del servei a l’adjudicatària Ferrovial”, manifesten.

Els sindicats asseguren que “ni el departament de Salut ni el SEM s’han implicat per donar una resposta a les reivindicacions”.

El departament de Treball serà l’encarregat de fixar els serveis mínims mentre duri l’aturada. Actualment està en marxa una vaga als centres de Reus i la Zona Franca del 112, un servei també adjudicat a Ferrovial. En aquest cas, els serveis mínims fixats pel govern han estat del 85%



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva