Societat

La Cursa del Carrer Nou torna a omplir els carrers de Girona

Més de 1.600 corredors han participat en la 42a edició després de la interrupció de l’any passat

En la prova estel·lar, la dels 10 km, la millor marca ha estat de 31:25

Les principals artèries de Girona es van tornar a omplir ahir amb els més de 1.600 participants en les diverses modalitats de la Cursa del Carrer Nou i un nombrós públic que els animava des de la vorera. Entre els esportistes, hi havia el Genís –té 12 anys i era la seva primera participació–, que ha quedat primer en la prova de la Milla Urbana, amb un temps de 05:43. Ho ha trobat difícil, però diu que hi tornarà; s’esperava quedar tercer o quart, no pas primer. La seva mare, la Irene, que l’esperava a l’arribada, explica que ella ha fet la cursa moltes vegades, però aquest any no: “És que l’últim cop vaig estar tota la setmana ben baldada”, es justifica. Però traspassant el relleu als fills la participació de la família queda garantida.

És una de les característiques de la Cursa del Carrer Nou: més enllà de les marques esportives, molts participants hi van a córrer amb la parella, la família o els amics, i els que no corren els animen al llarg del recorregut.

Entre els més ràpids, Josep Maria Arnal (l’Hospitalet Atletisme) i Jess Martín (AA Palamós) han estat els guanyadors absoluts de la prova estel·lar dels 10 km, amb un temps de 31:25 i 34:46, respectivament. Boubacar Sabaly (CA Lloret), amb un temps de 15:28, bat un nou rècord en la cursa dels 5 km, i Rebeca Suárez (La Sansi), amb un temps de 18:37, ha estat la primera classificada femenina en aquesta distància. Juan Berenguel, nascut el 1947, s’ha endut el trofeu honorífic Antoni Juliol al corredor de més edat en la categoria masculina, i Maria Pilar Díaz, del 1959, en la categoria femenina.

Aquesta era la 42a edició, però sobretot era la recuperació de la cursa després de la pandèmia. Des de primera hora del matí, els agents de la policia municipal i voluntaris de l’organització s’havien anat desplegant a les cruïlles de les principals vies de la ciutat i ja s’hi veien participants començant a córrer per escalfar les cames.

Al punt de sortida del carrer Nou, el periodista i comunicador Lluísmi era l’speaker encarregat d’animar i difondre les consignes per megafonia. Les proves dels més joves (milles i curses infantils) van ser les primeres a sortir, abans de les proves amb més participació, la dels 5 km (a les 10 h) i la dels 10 km (a les 11 h), amb una representació del consistori encapçalada per l’alcaldessa Marta Madrenas per donar el tret de sortida a cada cursa i posteriorment entregar els trofeus. Tothom havia de portar mascareta mentre no arrenqués la cursa. En sortir, però, al cap d’uns metres lògicament els corredors se l’anaven retirant.

Qui també s’alegra de la recuperació de la cursa són els patrocinadors i organitzadors, l’Associació de Comerciants Girona Centre Eix Comercial i, en concret, el president de l’entitat, Josep Maria Noguer. “Avui ha estat espectacular. Només de veure tanta gent, també mainada petita, ja et trobes més bé quan els veus córrer”, diu somrient el president. Recalca que fa molts anys que organitzen aquesta cursa (des del 1979) i que no només s’ha anat mantenint, sinó que s’ha ampliat. “El comerç dona suport a l’esport i l’esport, al comerç. I és clar que ho hem trobat a faltar, com moltes altres activitats; sort que ara es torna a celebrar, i va bé perquè tornem a sortir amb més força”, conclou Noguer.

LA FRASE

Tornem, i amb més força. És espectacular. Només de veure tanta gent córrer ja et trobes més bé
Josep Maria Noguer
Pres. associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona