Societat

El llibre de Fires d’aquest any, sobre els àpats festius

El periodista gironí especialista en gastronomia Salvador Garcia-Arbós explora la tradició gastronòmica de les Fires de Sant Narcís al llibre que cada any edita l’Ajuntament de Girona coincidint amb la festa major de la ciutat –aquest any del 28 d’octubre al 7 de novembre. El volum té per títol Girona. Menjars de Fires, i es presentarà avui a la tarda (a les 19 h) al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona. Al costat de l’autor del llibre, a l’acte hi participaran l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el xef del restaurant El Celler de Can Roca, Joan Roca, i el cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions (Sgdap) de l’Ajuntament de Girona, Joan Boadas.

A través dels textos que configuren el llibre, les persones lectores poden entrar a les cases de la ciutat per conèixer què s’hi menjava i què s’hi menja, i comprovar com amb el temps les celebracions i els àpats s’han transformat.

El volum s’endinsa al Mercat del Lleó i exposa records de Fires passades. La major part dels textos són escrits per Garcia-Arbós, però també se n’hi recullen de Pep Vila (Les cassoles i el rebost d’en Gerió en 19 porcions), Clàudia Bussé Rojas (El Mercat del Lleó) i Abraham Simon-Ferré, i la fotografia de Francesc Guillamet i de l’Arxiu Històric de Girona. Hi ha també receptes d’Eduard Bosch.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.