Societat

El jutjat envia a presó quatre detinguts més que van fugir de l’avió que va aterrar d’emergència a Palma

Se sumen a les dotze persones ja arrestades

La policia encara busca nou fugitius

El Jutjat d’Instrucció número 2 d’Inca en funcions de guàrdia ha ordenat aquest dimecres presó comunicada i sense fiança per a quatre detinguts que van fugir de l’avió marroquí que va aterrar d’emergència a Palma el 5 de novembre passat i que van ser arrestats ahir.

La Policía Nacional espanyola i la Guàrdia Civil van detenir dimarts a la tarda a sa Pobla a quatre dels tretze homes que continuaven en parador desconegut d’ençà de la fugida d’un avió que volava del Marroc cap a Turquia i va aterrar a Palma per una falsa emergència mèdica.

L’aeronau va aterrar d’emergència a Son Sant Joan per la suposada indisposició d’un jove viatger i durant l’espera per l’ambulància es va produir una revolta a bord i alguns passatgers d’origen marroquí van abandonar l’avió. Més d’una vintena van sortir corrent per les pistes de l’aeroport i van saltar les tanques de l’aeròdrom i es van amagar per la zona. El succés va obligar a tancar l’aeroport, el tercer amb més trànsit de l’Estat, durant més de tres hores.

La major part dels fugitius –una dotzena- van ser detinguts la mateixa nit o l’endemà a Sa Cabaneta, a Marratxí, i van passar a disposició judicial el 10 de novembre. El jutjat va dictar ordre de crida i cerca per a tretze homes més, quatre dels quals són els detinguts ahir. Els quatre últims detinguts tenen 20, 23, 24 i 31 anys i tenen nacionalitat marroquina. Tots ells estan en presó preventiva sense fiança.

Dos dels tretze homes contra els quals s’havia dictat l’ordre de crida i cerca van viatjar en vaixell cap a Barcelona l’endemà de l’incident.

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional tenen constància que serien unes 24 o 25 persones les que haurien fugit de l’avió i en quedarien, per tant, vuit o nou per localitzar i arrestar.

Una vegada adoptada la decisió de decretar presó per als quatre últims fugitius detinguts, el Jutjat d’Instrucció número 2 d’Inca s’inhibirà al Jutjat d’Instrucció número 6 de Palma que és qui instrueix la causa, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Balears.

Una jutgessa de palma els investiga per sedició, afavoriment de la immigració il·legal i coaccions. En la seva interlocutòria, la magistrada recull que els membres de la tripulació no van tancar les portes de l’avió d’Air Arabia Maroc, malgrat les recomanació dels responsables de coordinació, pel temor a ser agredits pels passatgers que van participar en el motí.

El comandant de l’aeronau va destacar en la seva declaració el “caos” i l’“agressivitat” viscuda a l’avió, fins al punt que els membres de la tripulació van patir empentes i una de les hostesses va haver de ser atesa per lesions.

En aquest sentit, la jutgessa assenyala que tot i les ordre del comandant de romandre tranquils a l’espera de la presa de decisions, hi va haver una “desobediència clara” per part d’alguns dels passatgers i es van produir agressions a la tripulació abans de la fugida a través de les pistes que va obligar a suspendre les operacions a l’aeroport per motius de seguretat.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA