Societat

Els més grans de 60 anys ja poden sol·licitar la dosi addicional contra la Covid-19

Salut ha obert la vacunació de les dosis de record a totes les persones de 60 a 69 anys, que s’afegeixen als grups que ja l’estaven rebent

Per demanar hora, es recomana sol·licitar cita prèvia a través del portal Vacunacovidsalut.cat en un punt de vacunació

La dosi addicional és recomanable perquè, en algunes persones, malgrat tenir la pauta de vacunació completa, la protecció disminueix

Per rebre la dosi de record, cal que hagin passat sis mesos des que es va rebre la segona dosi, en el cas d’haver rebut els vaccins de Pfizer o Moderna
Si s’han rebut les dues dosis d’AstraZeneca o la dosi única de Janssen, han de passar tres mesos per poder rebre ara la dosi de record
La dosi addicional que s’està administrant és de Moderna o de Pfizer, indiferentment de la vacuna que s’hagi rebut a la primera i a la segona dosi

El Departament de Salut ha obert la vacunació de les dosis de record de la Covid-19 a totes les persones de 60 a 69 anys. S’afegeixen d’aquesta manera als grups de més grans de 70 anys, als usuaris de residències, als vacunats amb Janssen i a les persones immunodeprimides, que actualment ja estaven rebent aquesta dosi addicional. També s’està administrant al personal sanitari i sociosanitari i a les persones residents en centres sanitaris i sociosanitaris diferents de residències de gent gran.

Per accedir a la vacunació, es recomana a la ciutadania que demani cita prèvia a través del portal

des d’on es pot triar punt de vacunació i dia i hora. De fet, Salut ha habilitat arreu del territori una trentena de punts de vacunació poblacional contra la Covid-19, que s’afegeixen d’aquesta manera als CAP. Tot i que els destinataris de la dosi de record poden acabar rebent un SMS convidant-los a la vacunació, es recomana demanar cita prèvia a través del web per facilitar la gestió de l’operativa.

La dosi addicional que s’està administrant és de Moderna o de Pfizer, indiferentment de la vacuna que s’hagi rebut a la primera i a la segona dosi. De fet, s’ha comprovat que totes dues vacunes, tant la de Moderna com la Pfizer, tenen una eficàcia molt elevada, independentment de la vacuna que s’hagi rebut en l’aplicació de la pauta completa (Pfizer, Moderna, AstraZeneca o Janssen).

Per rebre la dosi de record, cal que hagin passat sis mesos des que es va rebre la segona dosi, en el cas d’haver rebut els vaccins de Pfizer o Moderna, o de 28 dies si són ciutadans amb patologies prèvies. Si s’han rebut les dues dosis d’AstraZeneca o la dosi única de Janssen, han de passar tres mesos per poder rebre ara la dosi de record. En el cas que s’hagi passat la infecció de la Covid-19, es pot sol·licitar la dosi addicional des del moment en què hagin desaparegut els símptomes de la malaltia.

La dosi addicional és recomanable perquè, tot i que les vacunes contra la Covid-19 proporcionen una resposta immunitària molt efectiva, en algunes persones, malgrat tenir la pauta de vacunació completa, disminueix aquesta protecció. És el cas de les persones grans i les persones immunodeprimides o amb patologies, que tenen un sistema immunitari més debilitat.

El Departament de Salut fa una crida a la població perquè es vacuni, tant les persones que poden rebre ara la dosi addicional com, molt especialment, totes aquelles que encara no estan vacunades. Cal recordar que les persones no vacunades més grans de 50 anys tenen una probabilitat 3,2 vegades més gran de ser hospitalitzades per Covid i 6,2 vegades més d’entrar a l’UCI. En el cas de la població general, no estar vacunat multiplica per 2,3 la possibilitat d’acabar a l’hospital i per 4,2 el risc d’ingressar a l’UCI. Vacunar-se, doncs, és el millor que es pot fer per evitar l’ingrés hospitalari o l’ingrés a l’UCI.

La vacunació contra la Covid-19 té com a objectiu protegir tota la població del virus per evitar casos de malaltia greu, Covid persistent, ingressos hospitalaris i a les UCI, i morts.

Les franges d’edat per a l’administració de les dosis addicionals de la vacuna contra la Covid-19 aniran baixant a mesura que el Consell Interterritorial de Salut les vagi aprovant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona