Societat

La instal·lació que es projecta en els arbres ‘A Nature’ i el refugi que representa ‘Hogar’, premi Llum BCN

El jurat valora la qualitat artística i tècnica i la relació amb l’espai de les creacions d’ELISAVA i l’ETSAB

El “diàleg que hi ha entre l’artifici i els arbres” a la instal·lació ‘A Nature’ d’ELISAVA (Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona) i la “capacitat de crear un espai de refugi” d’’Hogar’ de l’ETSAB’ (Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona) han estat reconegudes ‘ex aequo’ amb el premi Llum BCN 2022. Els guardons, que han escollit la millor de les 16 instal·lacions lumíniques creades per les escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de la ciutat, s’han entregat aquest diumenge al migdia al Poblenou de Barcelona. El jurat del premi que atorga l’Institut de Cultura de Barcelona ha valorat especialment “la qualitat artística i tècnica i la relació amb l’espai de les dues instal·lacions guanyadores”.

Max Milà, membre del jurat dels premis Llum BCN, ha explicat que en aquesta edició s’ha tingut molt en compte “la interacció de les peces “ amb l’entorn i “l’exploració tècnica i l’ús dels fonaments científics de la llum”. De la instal·lació ‘A Nature’, Milà ha destacat la “capacitat captivadora i capaç de mantenir el públic al seu voltant durant una bona estona per mirar al detall les provetes i la llum que projectava cap als arbres i que la feia formar part de l’ambient”. Cosa que, a parer seu, també passava a ‘Hogar’, ja que la “llum daurada que reflectia cap a l’exterior només es podia percebre quan eres al seu interior”.

En nom dels alumnes guanyadors de l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, Tiffany Whittaker ha agraït “el reconeixement i l’oportunitat d’haver participat en aquest certamen” i ha destacat que han treballat “molt dur” per fer realitat aquest projecte”. Qui també ha tingut paraules d’agraïment cap a l’organització és el Pau García de l’ETSAB, que en un breu discurs ha dit que és tot un “honor” haver rebut el guardó perquè enguany hi havia “molt nivell” i s’han pogut admirar “coses molt boniques”.

A diferència d’edicions passades, enguany el jurat no ha fet cap menció especial. Segons el tribunal, “no ha estat possible, ni seria just destacar cap proposta per sobre de les altres”. En aquest sentit, ha elogiat l’alta qualitat de totes les instal·lacions que “han configurat un meravellós parc d’escultures de llum durant aquestes tres nits d’hivern”.

La participació de les escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de Barcelona a Llum BCN és un dels segells propis que distingeix aquest festival des de la seva creació. Enguany s’ha celebrat la setena edició del guardó amb el qual l’Institut de Cultura fa un reconeixement a la feina i l’entusiasme que els estudiants de Barcelona dediquen al festival de la llum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles