Societat

Suspès fins a juliol el judici per una agressió homòfoba al metro

El president de l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, han lamentat la “revictimització de la víctima”

El judici contra els autors d’un presumpte atac homòfob al metro de Barcelona, pel qual un jove infermer gai va patir lesions i estrès posttraumàtic, s’ha suspès fins al proper 6 de juliol per la incompareixença d’un dels acusats.

El presumpte agressor absent no ha acudit adduint que no li havien notificat personalment la citació, malgrat que des del jutjat havien informat al pare i l’havien trucat per via telefònica.

Tant la fiscalia com les parts han demanat a la titular del jutjat número 20 de Barcelona, que jutja el cas, la detenció de l’acusat per assegurar la seva compareixença en la propera data, fixada dins de sis mesos.

La resta d’acusats, així com la víctima i una vintena de testimonis, com a mossos i vigilants de seguretat del metro, hauran de tornar al jutjat número 20 dins de sis mesos per a la vista oral.

L’advocada Laia Serra, lletrada de la víctima, al costat del president de l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, han lamentat la “revictimització de la víctima” per la suspensió, doncs el jove haurà de “tornar a preparar-se emocionalment” per a un judici en el que estaran presents els agressors i es rememoraran els fets detalladament dins de sis mesos.

“Esperem que finalment el 6 de juliol el judici es desenvolupi amb normalitat i pugui finalment ser reparat”, ha afegit el president de l’OCH, organisme que ha assumit l’acusació particular.

Aquesta acusació particular que assumeix l’OCH demanava tres anys i mig de presó per delicte de lesions amb agreujant de discriminació i un delicte contra la integritat moral, un any i mig menys que fiscalia i les acusacions populars de l’Ajuntament, el Consorci de Salut i Social de Catalunya i Generalitat.

Els fets, pels quals el jove va patir ferides que no van cicatritzar fins dos mesos i mig després, així com estrès posttraumàtic, van passar el 2019, a l’estació d’Urquinaona de la capital catalana, quan quatre homes van arremetre contra D.M., i van intentar humiliar-lo i acovardir-lo cridant-li “no ets un home, ets un maricón”, segons la denúncia.

Al judici d’aquest dimecres estaven citats només tres presumptes agressors majors d’edat doncs el quart era menor i va assumir el delicte de robatori del mòbil en temptativa, per la qual cosa l’acusació particular l’ha deixat caure de la petició per als altres tres, majors d’edat.

El menor va ser fa uns mesos condemnat a 22 mesos de llibertat vigilada i al pagament d’una compensació de sis mesos.

En declaracions als mitjans a la Ciutat de la Justícia, Rodríguez celebrava l’arribada del judici, mostra de la ruptura “de la impunitat amb la que normalment actuen aquests grups de joves”.

En aquest sentit, tant l’OCH com l’Ajuntament de Barcelona, que van engegar un protocol contra aquestes agressions homòfobes, cridaven l’atenció sobre el significatiu de jutjar la primera agressió lgtbifòbica en el transport públic des que es va engegar la col·laboració.

També s’ha apropat al jutjat el regidor de Drets de la Ciutadania, Marc Serra, qui ha afirmat que el consistori es va comprometre a treballar per arribar al dia d’avui. Serra ha volgut emfatitzar que la ciutadania ha d’estar confiada i tranquil·la perquè Barcelona és una ciutat “segura, orgullosa de la seva diversitat i preparada”.

Així mateix, ha destacat la necessitat que l’agressió tingui una resposta contundent: “quan hi ha una agressió contra una persona LGTBI és una agressió contra la ciutadania. Posarem recursos perquè acabin assumint les seves responsabilitats davant els jutjats”.

El jove D.M., procedent d’un poble de Jaén i que exercia d’infermer quan van passar els fets, va tornar poc després a la seva comunitat autònoma i ha evitat la premsa a la seva arribada al jutjat per guardar la seva privadesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA