Societat

La Generalitat estudia transvasar aigua del rei Segre a l'àrea de Barcelona en casos d'emergència

L'Agència Catalana de l'Aigua avalua la viabilitat econòmica i mediambiental i els possibles traçats de la canonada

La Generalitat contempla construir una canonada per transvasar aigua de la conca del riu Segre a l'àrea metropolitana de Barcelona en casos d'emergència per sequera i en un horitzó pròxim a l'any 2030.

Segons fonts de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que depèn del departament de Medi Ambient i Habitatge, s'ha iniciat un estudi per determinar la viabilitat econòmica i mediambiental d'aquest tansvasament, així com el possible traçat de la canonada.

De moment, es contemplen diverses alternatives, com una connexió entre el riu Segre a Oliana (Alt Urgell) i el Cardener, que forma part de la conca del Llobregat, mantenint sempre els cabals ambientals dels cursos; o una canonada que travessi la comarca de l'Anoia.

L'ACA es basa en el creixement de la població, que cap al 2030 calcula que serà de 8,5 milions de persones a Catalunya i, per tant, un augment de la demanda de l'aigua d'entre l'1 i l'1,5% anual.

Abans de dur a terme aquest transvasament, però, caldrà estar en marxa la trentena d'obres previstes com a alternativa al transvasament de l'Ebre a Catalunya -el cost de les quals supera els mil milions d'euros-, entre les que destaquen la desalinitzadora del Prat de Llobregat (Baix Llobregat) i la que es construirà al litoral comprès entre la capital catalana i Tarragona.

Aquesta possible aportació addicional d'aigua del Segre, afluent de l'Ebre, a l'àrea metropolitana de Barcelona, que es contempla com a mesura d'auxili, sorgeix a partir del pla de regadius 2007-2011 elaborat pel departament d'Agricultura, en què es preveu invertir 1.600 milions d'euros per modernitzar les actuals infraestructures.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La ronda de Dalt, una ferida que supura

Barcelona
Agustí Cortés
Bisbe de Sant Feliu de Llobregat

“Quan es va fer la partició, aquí no hi havia res que pogués ser un bisbat”

Barcelona
Oscar Palomino i Joan Hernàndez
Portaveus de Millorem Barcelona

“Si no tapen la ronda del Mig, farem talls quan torni el Barça”

Barcelona

“Per què no fan primer el tram més perjudicial per a la salut?”

Barcelona

“No volem una paret amb plantes”

Barcelona
GIRONA

Girona busca l’equilibri entre l’auge ciclista i els veïns

GIRONA
opinió

La ronda de Dalt i la ciutat construïda

Arquitecta en cap de l’Ajuntament de Barcelona
Olot

Recullen firmes per preservar l’únic espai verd del Montsacopa

Olot

El CCM diu que s’ha estalviat 2,11 milions d’electricitat des del 2021 pel sanejament d’aigües

Mataró