Societat

Detinguts a Menorca 9 joves magribins que havien arribat en pastera

Els joves no tenen papers, no entenen ni parlen el castellà i no han pogut justificar la seva procedència

El degoteig d'immigrants sense papers que s'aventuren a mar per escapar-se de la realitat dels seus països ha arribat fins a les Illes Balears per segon cop aquesta setmana. L'última pastera va ser localitzada aquest divendres a la tarda entre les cales Saura i Vell de Menorca, i entre ahir i avui s'han detingut nou joves magribins que es creu que eren els seus tripulants.

Agents de la Guàrdia Civil han detingut aquest matí sis ciutadans magribins d'entre 19 i 25 anys a la rodalia del port de Ciutadella. Els joves no tenen papers, no entenen ni parlen el castellà i no han pogut justificar la seva procedència davant dels traductors policials. Se sospita que podrien ser els ocupants de la pastera sense tripulants localitzada ahir a la tarda a l'illa. Aquestes detencions se sumen a les tres que ja es van practicar a última hora d'ahir.

En el moment de la detenció, els joves eren a prop de l'estació marítima de Ciutadella i es creu que el seu objectiu era embarcar en alguna de les naus que fan el trajecte fins a Mallorca. Pel que fa al seu origen, Bombers i Policia Nacional analitzen la nau amb què van arribar per determinar-ne la procedència. El més probable és que siguin d'Algèria.

L'operació per localitzar altres possibles ocupants de l'embarcació continua oberta i s'han extremat les mesures de seguretat a tots els ports de l'illa i a l'aeroport. De tota manera, per les característiques de l'embarcació, d'uns sis metres d'eslora, es creu que no hi anaven gaires més persones.

Aquesta és la segona pastera que arriba a les illes Balears aquesta setmana. Dijous, una nau amb motor va atracar al litoral de Mallorca. Es van detenir tretze algerians a Llucmajor



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona