Societat

Jornada sobre energies renovables davant la necessitat de la transició energètica

Més de 150 inscrits en una trobada on participaran professionals del sector amb l’objectiu d’apropar l’oferta d’energies alternatives

La Taula de l’Enginyeria de les Comarques Gironines, formada pel Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona, la Demarcació de Girona del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, la delegació de Girona del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics i de Grau Mines i Energia de Catalunya i Balears, la delegació de Girona del Col·legi d’Enginyers Tècnics en Topografia i la Delegació de Girona el Col·legi Oficial d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics d’obres Públiques de Catalunya, han organitzat una jornada que porta per títol “Energia renovable a la pràctica” amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Davant l’impuls de la transició energètica, l’Associació ha preparat aquesta trobada que ja compta amb més de 150 inscrits. Durant la jornada, professionals del sector donaran a conèixer les diferents energies alternatives verdes amb l’objectiu d’apropar i analitzar les seves característiques a partir casos concrets.

Joan Viñolas, propietari i gerent d’Agropecuària Mas Bes, SL i Biogàs Mas Bes, SL, i Joan Soler, enginyer tècnic industrial químic amb més de 30 anys d’experiència en renovables, explicaran l’aplicació del biogàs i els seus avantatges.

Pel que fa a l’energia fotovoltaica, Francesc Camps, enginyer tècnic agrícola i investigador d’IRTA Mas Badia, exposarà l’aprofitament de l’energia solar pel bombament d’aigua de reg.

Ignasi Herms, cap de l’àrea de recursos geològics de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), parlarà sobre la geotèrmia superficial com a solució per la descarbonització de la demanda tèrmica d’edificis.

Ramon Vergés, enginyer graduat electrònic industrial i automàtica i soci de SUNO ENGINYERIA DE SERVEIS ENERGETICS SCCLP, exposarà els aspectes clau i casos d’èxit de la biomassa.

Per últim, Pau Teixidor, director comercial d’Agrienergia i d’Agrienergia Solar, parlarà sobre les comunitats energètiques.

La jornada es farà demà, a les nou del matí a E-learning.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Més punts de recàrrega als pàrquings d’Emili Grahit i la Devesa-Güell

GIRONA
Societat

Reclamen a Aragonès que destitueixi Ubasart i Calderó

Barcelona

Reobren el rocòdrom municipal després d’estar un any tancat

FIGUERES
Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat