Societat

L’amo d’una finca de Girona perd el permís per tancar-la

L’Ajuntament revoca la llicència urbanística concedida el juliol del 2019 perquè defensa que és el titular de la parcel·la Triangle del Ter

El solar fa d’aparcament gratuït per a més de 140 vehicles

El litigi entre un propietari de Girona i l’Ajuntament viu un altre capítol amb la decisió municipal de revocar-li un permís. Per acord de junta de govern, divendres, l’equip de govern, de Junts i ERC, va anul·lar la llicència urbanística concedida el juliol del 2019 al propietari d’una finca coneguda com a Triangle del Ter, a tocar de l’Auditori i del riu. El consistori sosté que la finca és de titularitat municipal i que l’amo no té “la facultat o dret” per tancar el solar.

Fonts de l’Ajuntament consideren que la decisió és avalada per un informe de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. A diferència del que considera l’amo, que representa la comunitat de béns Masó Bru, el consistori sosté que la parcel·la és municipal i decideix que ha d’estar oberta.

Des de la tardor, la finca torna a ser un aparcament gratuït per a més de 140 vehicles. El solar, sense asfaltar i ple de sots, no té cap senyal informatiu que indiqui que és un espai d’aparcament, però és un lloc de molta requesta.

Ahir al migdia, dia de mercat, al Triangle del Ter hi havia aparcats gairebé 145 vehicles, incloent-hi una moto. L’espai és molt a prop de l’Auditori i del pont de Fontajau. Més d’un cotxe intentava buscar-hi un espai, sense sort.

A l’altre costat del pont

Curiosament, la família propietària del Triangle del Ter és la mateixa que és titular de l’espai natural de les Deveses d’en Bru –de 32 ha i a l’oest del pont de Fontajau–. A finals del 2020, el Consorci del Ter, l’Ajuntament i el govern van presentar el conveni per cinc anys prorrogable acordat amb els propietaris de les deveses, pel qual les entitats i administracions hi farien itineraris i treballarien per conservar-hi espècies.

LA DATA

27.05.22
Va ser
el dia que l’Ajuntament va revocar la llicència per tancar la finca el Triangle del Ter, concedida el 2019.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona