Societat

La Fundació La Caixa celebra 25 anys cooperant al món

El programa ha impulsat 663 projectes en 65 països de l’Àfrica, l’Àsia i l’Amèrica Llatina

L’entitat assumeix el repte de generar oportunitats i lluitar contra les desigualtats dels col·lectius vulnerables

La Fundació La Caixa ha celebrat aquesta setmana el 25è aniversari del programa de cooperació internacional a CosmoCaixa amb la presència de destacats representants de l’ajuda al desenvolupament. La iniciativa, en marxa des del 1997, ha impulsat un total de 663 projectes en 65 països de l’Àfrica, l’Àsia i l’Amèrica Llatina amb l’objectiu de generar oportunitats i lluitar contra les desigualtats dels col·lectius més vulnerables, en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Això ha permès arribar a més de 16 milions de persones gràcies al treball conjunt amb més de 800 socis i col·laboradors, treballant centrats en les necessitats més urgents.

Durant l’acte, en què també van participar el director general de la Fundació La Caixa, Antonio Vila Bertrán, i la directora de l’àrea internacional de la Fundació La Caixa, SAR Doña Cristina de Borbón y Grecia, es van celebrar dues taules rodones centrades en la salut global i el desenvolupament, per reflexionar sobre el present i el futur de la cooperació internacional. El debat es va centrar en els grans reptes i prioritats per als pròxims anys. Tot plegat, amb un objectiu comú: continuar transformant vides.

Unir esforços

D’aquests 25 anys, l’entitat ha compartit alguns aprenentatges i reptes, entre els quals destaquen la importància d’unir forces i construir xarxes als diferents països on es treballa; la necessitat d’invertir en recerca i innovació, clau per al desenvolupament i l’acció humanitària, prioritzant sempre les persones; la transparència com a aval de confiança i la generació de coneixement per augmentar l’impacte, a més de la importància d’implicar la societat, les empreses, la filantropia i el voluntariat en totes les accions.

Des de l’entitat també s’han destacat les principals accions en aquest primer quart de segle, com ara la creació de convocatòries de suport a projectes de cooperació al desenvolupament i l’acció humanitària; l’obertura de l’oficina de Washington DC per incrementar la presència internacional de l’entitat i promoure col·laboracions amb els principals organismes i fundacions internacionals; i l’impuls de més d’11.000 llocs de treball a través del programa Work4Progress, que té com a objectiu generar noves oportunitats de treball per a dones i joves, mitjançant plataformes obertes d’innovació social a l’Índia, Moçambic i el Perú.

També destaca el programa de vacunació infantil, desenvolupat amb Gavi, the Vaccine Alliance, mitjançant el qual s’ha contribuït a vacunar més de 8 milions d’infants, i també les aliances en la lluita contra la malària amb ISGlobal i la Fundació Bill i Melinda Gates. Així mateix, el projecte MOM, per lluitar contra la malnutrició infantil en col·laboració amb l’Acnur, ha atès més de 620.000 menors de 5 anys. A aquestes iniciatives cal afegir-hi la mobilització de 612 CooperantsCaixa, voluntaris de l’entitat que han prestat assistència tècnica a 23 països, el total de 18 milions de donacions rebudes, l’organització de 14 exposicions i activitats amb més de 2 milions de visitants i 17 premis i reconeixements internacionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona