Societat

societat

Detenen dos instal·ladors de gas de Castelldefels per estafar 30 clients

Havien aconseguit estafar 175.000 euros a les víctimes, la majoria persones grans

Els Mossos d’Esquadra han detingut als dos responsables d’una empresa d’instal·lació de gas de Castelldefels , al Baix Llobregat, per estafar 30 clients en sol·licitar 175.000 euros en crèdits de consum usant les seves dades sense consentiment.

La investigació va començar al gener d’aquest any quan els Mossos de la comissaria de Castelldefels van detectar que un conjunt de denunciants manifestaven que els havien notificat l’impagament de crèdits al seu nom que ells no havien contractat.

Fruit dels escorcolls policials, els investigadors van determinar que una empresa d’instal·lacions de gas de Castelldefels estaria vinculada en un entramat criminal que s’aprofitava de la concessió fraudulenta de crèdits personals. L’empresa obtenia dels seus clients directes, normalment persones d’edat avançada, les dades i la documentació necessària per contractar telemàticament els seus crèdits.

Amb la informació autèntica -facilitada pels clients en algun moment en demanar un pressupost, contractar una instal·lació o comprar algun producte de la botiga-, els estafadors demanaven crèdits de consum inventant-se la resta de dades que havien de figurar en el contracte.

Finalment, per confirmar la sol·licitud del crèdit es feien passar pels clients, sol·licitant l’ingrés dels diners del finançament en el compte de l’empresa.

A més, a través d’una certificadora electrònica, les persones investigades també usurpaven la signatura de les seves víctimes per deixar constància que acceptaven les condicions del contracte de préstec mercantil.

Ho feien a través de SMS de telèfons mòbils que havien estat donats d’alta pels investigats a nom de les pròpies víctimes. Atès que alguns de les dades incorporades en el contracte eren falses, quan es produïa l’impagament del deute l’entitat financera no podia localitzar al presumpte deutor i la víctima entrava en situació de morositat.

En els casos en què l’entitat financera arribava a localitzar al presumpte morós, era llavors quan aquest descobria que havien utilitzat les seves dades de forma fraudulenta.

Els investigadors van sol·licitar agrupar totes les denúncies, amb una trentena de víctimes fins al moment i un gruix de 175.000 euros estafats, i finalment van detenir als dos administradors de l’empresa d’instal·lacions com a presumptes autors dels delictes d’estafa i usurpació de l’estat civil.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs de tots dos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA