Societat

El Disfrutar, tercer millor restaurant del món

‘The World’s 50 Best’ tria el Geranium de Copenhaguen com a millor restaurant del món

Josep Roca, d’El Celler de Can Roca, rep el premi com a millor ‘sommelier’

El restaurant Disfrutar del carrer Villarroel de Barcelona, dels xefs Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch, va ser escollit ahir tercer millor restaurant del món en la gala dels The World’s 50 Best Restaurants, que es va fer a Londres. El restaurant de Barcelona, que era fins ahir el número 5 del món, va escalar dues posicions i puja al podi més anhelat de la restauració mundial, la llista que fan els màxims experts gastrònoms del planeta.

El primer restaurant del món d’aquest 2022 és el danès Geranium, de Copenhaguen, que pren el relleu del Noma, també de Copenhaguen, de René Redzepi (que ja no hi podia participar). En segon lloc va quedar el Central, de Lima, al Perú, i en quart lloc el Diverxo de Madrid, del popular Dabiz Muñoz. En cinquè lloc va quedar el Pujol de Ciutat de Mèxic i en sisè lloc, l’Asador Etxebarri d’Atxondo. En setè lloc va ser escollit A Casa do Porco, de São Paulo; en el número 8, el Lido 84 de la Riviera italiana; en el número 9, el restaurant Quintonil de Mèxic, i en el número 10, Le Calandre de Ruano. Van entrar a la llista dels 50 millors restaurants del món Quique Dacosta (de Dènia), amb el número 42; el Mugaritz de Sant Sebastià, amb el número 21, i Elkano de Getaria, amb el 16.

La cerimònia dels The World’s 50 Best Restaurants es va fer a l’Old Billingsgate Market de Londres, l’antic mercat del peix al costat de Tàmesi, després de desestimar fer-lo a Moscou com s’havia previst.

El Noma de Copenhaguen no ha pogut entrar a la llista i ja forma part, com els germans Roca d’El Celler de Can Roca, Ferran Adrià d’El Bulli i el francès Mirazur, dels mentors del certamen. Considerats els Best of the Best –d’antics restaurants que van ser abans els número 1–, deixen pas a altres xefs.

LA XIFRA

20
anys
fa que se celebra la gala The World’s 50 Best Restaurants, que tria els millors restaurants del món.

Fismuler i Echegaray de Barcelona

El restaurant Fismuler de Ciutat Vella, l’Echegaray del districte de Sant Martí i Casa Petra de les Corts han estat els guanyadors dels premis Barcelona Restauració 2022, que es van lliurar ahir a la nit en una gala celebrada a la Fàbrica Moritz . Aquests guardons –la tercera edició, primera després de la pandèmia– els impulsa l’Ajuntament de Barcelona per difondre l’oferta gastronòmica i restauradora de qualitat de la ciutat. El Fismuler, que està al carrer Rec Comtal, 17, i darrere del qual hi ha tres xefs ex-Bulli, ha guanyat el premi Barcelona Restauració 2022 en la categoria de qualitat gastronòmica, per la qualitat original i sostenible de la seva cuina d’avantguarda. L’Echegaray ha guanyat en la categoria d’integració al barri i Casa Petra, en la de local notori o innovador. Can Culleretes i Ca l’Isidre, a Ciutat Vella, s’enduen les mencions honorífiques i El Racó del Peix (Horta-Guinardó) i Casa Amàlia (Eixample), els premis a la sostenibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat