Societat

Elena no descarta prorrogar les restriccions

El conseller reitera la crida a la prudència i a la col·laboració ciutadana aquest cap de setmana

Dilluns s’analitzarà de nou la situació climàtica

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha fet una crida a la prudència i a la col·laboració ciutadana aquest cap de setmana per evitar incendis i combatre les temperatures extremes. El conseller ha subratllat que els avisos dels ciutadans a través del 112 també combaten focs: “Són importantíssims per resoldre un foc com més aviat millor i evitar que es converteixi en un incendi”. La recepta d’Elena per a aquests dies és “precaució, precaució i més precaució”. El conseller exposa que dilluns vinent tornaran a analitzar la situació climàtica i no descarta prorrogar les restriccions. Elena ha presidit aquest divendres la Junta Local de Seguretat de Figueres i ha anunciat set mossos més a l’ABP l’hivern vinent.

Des de Figueres, Elena ha recordat que es compleixen deu anys del gran incendi de l’Empordà i ha remarcat que precisament aquestes setmanes Catalunya torna a viure una “situació amb moltes dificultats” per l’onada de calor extrema i la sequera que han obligat a ampliar restriccions a 357 municipis de 27 comarques i tancar onze massissos fins la mitjanit de dimarts. “El missatge per a aquest cap de setmana és clar: prudència, prudència i molta prudència”, ha afirmat el conseller.

En aquest sentit, subratlla que és molt important que la ciutadania sigui conscient de la situació de risc i que compleixi les restriccions per evitar incendis. A més, ha exposat que gràcies a la col·laboració ciutadana i als avisos immediats al 112 també s’ha pogut evitar que un foc es converteixi en un incendi de magnituds més grans. “Gràcies a l’acció dels serveis d’emergències i també gràcies a la col·laboració ciutadana hi ha hagut incendis que mai s’han produït”, ha dit.

A banda del perill de foc, el conseller també ha demanat molta precaució per evitar cops de calor. En aquest sentit, ha recordat les recomanacions de no sortir o fer esforços en moments de màxima intensitat de la calor o hidratar-se. També demana posar una atenció especial en el benestar de persones en situació de vulnerabilitat o de col·lectius que puguin patir més els efectes de les temperatures altes, com la gent gran.

Elena ha recordat que les restriccions actuals estaran vigents fins la matinada de dimarts i ha exposat que dilluns es tornaran a reunir per avaluar la situació climàtica al país i resoldre si cal prorrogar les mesures, reduir-les o ampliar-les- “Els models predictius són molt precisos amb 48 hores de marge, per això ens tornarem a reunir dilluns”, ha explicat el conseller que afegeix que allargaran les restriccions “en la mesura que sigui necessari”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les fires del 1 de Maig omplen els carrers de Figueres

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona