Societat

L’incendi de Begís encara en hores crítiques, amb vents erràtics i poca humitat

Aquesta previsió meteorològica ha portat a decidir mantenir el desallotjament dels municipis castellonencs de Teresa, Sacañet i Canales, i només s’ha decidit aixecar el confinament perimetral d’Alcublas

L’incendi forestal iniciat dilluns a Begís (Castelló) afronta a partir d’aquest dissabte a la tarda unes hores “molt crítiques”, ja que s’esperen vents erràtics que poden assolir entre 40 i 50 quilòmetres per hora, una reducció de la humitat i altes temperatures, cosa que podria reproduir les flames en algunes zones.

Aquesta previsió meteorològica ha portat a decidir mantenir el desallotjament dels municipis castellonencs de Teresa, Sacañet i Canales, i només s’ha decidit aixecar el confinament perimetral d’Alcublas (València), segons ha explicat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, després d’una nova reunió del Lloc de Comandament Avançat.

La consellera ha assenyalat que l’evolució del foc continua sent “molt favorable”, ja que no hi ha flama en els cas de 140 quilòmetres del perímetre d’aquest incendi i de fet l’últim mesurament de l’extensió de l’incendi ha xifrat en 18.990 les hectàrees calcinades.

Tot i això, continua havent-hi “molts punts calents” i les pròximes set hores, sobretot de les cinc de la tarda a les nou del vespre, seran de “important risc” per les condicions meteorològiques, per la qual cosa s’ha decidit mantenir les restriccions que quedaven a alguns municipis per evitar riscos.

Bravo ha assenyalat que sobretot a la zona de Teresa, Sacanyet i Canals hi ha “bastant combustible, i sobretot punts molt calents” de l’incendi, de manera que quan comenci a bufar el vent “erràtic i fort” es podria reproduir algun focus de foc i s’hauria de “treure ràpidament la població” si hagués tornat.

A la zona d’Andilla (València) i el Toro (Castelló) no hi ha flama però hi continua havent “punts calents”, que amb l’entrada del vent del sud-est i les altes temperatures podrien donar lloc a reproduccions de les flames.

La consellera ha indicat que aquesta nit hi tornarà a haver una reunió per valorar la situació i diumenge al matí a primera hora hi haurà una nova trobada, en què en funció de l’evolució de l’incendi i de la situació del perímetre que envolta aquestes poblacions, es decidirà si s’aixequen o no els confinaments i els desallotjaments.

Durant aquest dissabte a la tarda continuaran amb les tasques d’extinció els mitjans terrestres i uns 23 mitjans aeris, que mancant flama s’encarregaran de repassar constantment el perímetre i vigilar en aquestes “hores crítiques, amb greu risc de reproducció” per evitar noves propagacions.

Bravo ha insistit que, encara que l’incendi ha evolucionat “molt poc” les últimes hores des del punt de vista perimetral, encara no es pot donar per estabilitzat.

A la població que ja ha pogut tornar aquest matí a casa seva -Begís i les seves pedanies, Torás i el càmpin de Viver, a Castelló-, la consellera ha demanat que no accedeixin a les zones on està prohibit el pas, ja que hi ha carreteres i camins tallats, i que compleixin de manera rigorosa les mesures per evitar riscos.

Finalment, ha destacat que s’està fent “cirurgia molt fina” a l’hora de permetre el retorn a les cases, i ha assegurat que entén la “desesperació” de les persones que encara no ho poden fer, però cal actuar de manera “responsable “ en benefici de tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins