Societat

Fluïdesa als voltants del pantà de Sau en el primer dia de reforç dels controls per accedir-hi

S’ha instal·lat una pantalla informativa a Folgueroles i un filtre a l’entrada de Vilanova de Sau

Després del col·lapse que es va viure el passat cap de setmana llarg als accessos al pantà de Sau, la fluïdesa ha estat la nota predominat aquest dissabte en el primer dia de reforç dels controls per accedir-hi. Amb l’ajuda de Protecció Civil i els Mossos d’Esquadra, l’Ajuntament de Vilanova de Sau ha muntat un control preventiu a l’entrada del municipi per fer girar cua els visitants que arriben sense cita prèvia quan el pàrquing del pantà està ple. També s’ha instal·lat una pantalla informativa a Folgueroles amb les places disponibles. L’alcalde de Vilanova de Sau, Joan Riera, assegura que la situació viscuda el passat cap de setmana no es podia repetir i confia que les mesures preses serveixin per minimitzar les molèsties als veïns.

L’alcalde de Vilanova de Sau reconeix que el passat cap de setmana es van veure superats per la situació, amb cotxes parats a la carretera, els accessos al poble col·lapsats i molts veïns amb problemes per arribar a casa seva. És per això que van optar per “demanar ajuda” per mirar d’”endreçar” l’accés i “poder conviure a la vall”.

Tot i que fa més d’un any que en els períodes de més afluència de visitants es regula l’accés al pàrquing del pantà, que té 90 places, amb un sistema de prereserva prèvia d’aparcament, el batlle lamenta que molts visitants no s’informen prèviament i que això porta molts problemes.

El dispositiu de reforç que s’ha estrenat aquest dissabte consta de la instal·lació d’una pantalla informativa a Folgueroles amb les places disponibles a l’aparcament del pantà perquè, en cas, que estigui ple, els visitants puguin girar cua sense col·lapsar els accessos a la vall de Sau. Pels que tot i així arribin a Vilanova de Sau, s’ha muntat un control de trànsit per no deixar passar els vehicles sense cita prèvia. També s’ha reforçat la presència d’agents dels Mossos d’Esquadra, d’Agents Rurals i Protecció Civil a l’entorn de l’església de Sant Romà.

L’alcalde de Vilanova de Sau confia que el fet que la problemàtica hagi tingut molta presència als mitjans de comunicació ajudi a conscienciar els visitants i evitar nous episodis de col·lapse. En aquest sentit, ha celebrat que aquest dissabte ja estaven reservades 50 de les 90 places de l’aparcament del pantà.

Al punt d’accés situat a la presa del pantà, on els visitants han de presentar la reserva o pagar en cas que quedin places lliures, l’Alfons Mangot destaca que el ritme d’arribada de vehicles sense reserva ha estat molt inferior al de passats caps de setmana i que molts visitants estaven millor informats, el què ha fet que tot el procés hagi estat més “fluid”.

Ja al pantà, on s’ha reforçat la presència d’agents rurals i mossos, no s’han repetit les imatges del passat cap de setmana. El Jordi, que ha vingut sense cita prèvia, explica que ha pogut accedir sense problemes perquè el pàrquing encara no estava ple. “Sabia del col·lapse que es va viure el passat cap de setmana, per això he vingut d’hora, però no que s’havia de reservar l’aparcament i pagar”, afegeix.

Un dels treballadors del punt d’informació i bar del pantà reconeix que el passat cap de setmana “va ser una bogeria” i que, de moment, tot està molt tranquil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins