Societat

Temor de no fer calaix pels dos mesos d’obres al Barri Vell de Girona

Els botiguers del carrer Ballesteries de Girona estan preocupats per l’inici dels treballs ja que diuen que els provocaran molèsties i els restaran clients

Algun comerciant es planteja tancar el negoci amb la pols i la fressa a prop

Les obres en dos carrers del Barri Vell de Girona (Ballesteries i Calderers) durant dos mesos preocupen els comerciants que hi tenen negoci. Els botiguers temen que no faran ni cinc de calaix. “La gent ja no vindrà aquí a fer un passeig tranquil. O passarà per la Força o passarà ràpid”, explica el president de l’associació de comerciants i veïns de Ballesteries, José Badenes.

El president dels comerciants, que té una botiga de regals al número 31 del carrer, deia ahir que probablement tancarà la botiga mentre es facin les obres. Explicava que, quan obrin la rasa, el soroll i la pols no convidaran la gent a passejar i entrar als negocis. “La gent ha passat aquest matí [ahir al matí] de pressa i tapant-se les orelles”, explicava Nati Cobos, que vetlla per una botiga de roba en el número 20.

Des d’ahir, el pas de vehicles està prohibit per Ballesteries i Calderers a causa de l’augment de potència elèctrica que requereix un immoble del carrer. Fins divendres, hi haurà prospeccions –i sorolls– per localitzar els serveis. A partir de dilluns que ve, s’obrirà una rasa per connectar l’escomesa de l’edifici de Ballesteries número19 amb el transformador de Calderers, ha informat l’Ajuntament gironí.

En principi, els treballs s’allarguen fins a les cinc de la tarda i hi ha una interrupció d’una hora perquè el personal dini. Paqui Garví, que té una botiga de roba al número 36, explica que les molèsties perjudicaran les persones grans, les que van en cadira de rodes i les famílies amb cotxet. “El setembre anirà malament”, explica Garví, que també es planteja tancar. “Potser les vacances del febrer les hauré de fer al setembre.”

Ara, l’accés de cotxes al Barri Vell des de la plaça Catalunya s’ha de fer des del carrer Argenteria i la rambla de la Llibertat. Tot i això, els vehicles de més de 3,5 tones tampoc podran entrar al nucli antic perquè en l’actual itinerari no són possibles les maniobres per circular-hi.

Al sector de la catedral s’hi va ara per la pujada Rei Martí i el carrer Bellaire. A més, tres parades de l’L12 de bus s’anul·len i són traslladades temporalment. En una parada es diu que l’afectació serà fins al 4 de novembre.

LA FRASE

Els mesos de febrer i març eren els ideals per fer les obres. Ara ja no es podrà fer un passeig tranquil
José Badenes
pres. de l’associació de comerciants i veïns de ballesteries

LA DATA

21.10.22
és el dia
que acabaran les obres al carrer Ballesteries i Calderers, que provoquen restriccions de mobilitat.

“Vivim de la gent de pas”

Els botiguers consultats ahir a la tarda al carrer Ballesteries coincideixen en una cosa: el període de les obres no està ben pensat. Van aconseguir, fent pressió, que l’inici s’endarrerís dos mesos perquè la intenció de l’equip de govern, de Junts i ERC, era que comencessin al juliol. Però el setembre encara és un bon mes i quan les màquines obrin la rasa –encara no se sap per quina banda del carrer ho faran– els sorolls i les molèsties espantaran els visitants al Barri Vell. “Venim de dos anys difícils i el setembre encara és un bon mes. Vivim de la gent de pas, del turisme o de la gent del cap de setmana. I si hi ha pols o fressa, l’afluència de gent no serà la mateixa”, explica Isabel Fernández, que regenta una botiga d’artesania i complements de roba al número 18 de Ballesteries.

Les obres afectaran del número 19 del carrer fins al carrer Calderers (i la plaça de Sant Feliu). Fernández explicava ahir que el compromís de l’Ajuntament era que els treballs, que ara són de prospecció, començarien l’1 de setembre. Alguns dels veïns –deien els comerciants– s’havien assabentat de l’inici dels treballs ahir al matí, quan van sentir el soroll de les màquines que treien llambordes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà