Societat

Benvinguts a Pagès arrenca avui amb 10.000 inscrits

Unes 160 explotacions faran visites gratuïtes per sensibilitzar sobre l’origen dels productes i fidelitzar clients

Aquest cap de setmana se celebra la setena edició de la festa de Benvinguts a Pagès, en què unes 160 explotacions agràries i ramaderes d’arreu de Catalunya oferiran visites guiades gratuïtes a les persones que ho hagin reservat prèviament al web, que s’enfilen per sobre de les 10.000. La idea d’aquestes jornades festives és “acostar el public més urbà a pagès perquè descobreixi l’origen del que mengem, que vegi que cal tenir un sector primari important”, afirmen fonts de l’organització. També afegeixen que “gairebé tothom acaba comprant el producte dels pagesos”.

El que pretén el Departament d’Acció Climàtica i Alimentació, responsable de la iniciativa, és donar un cop de mà al sector primari i incrementar el vincle entre aquest i la resta de ciutadans. Alhora, asseguren que treballen per complir els objectius de desenvolupament sostenible impulsats per l’ONU.

El ramader Oriol López, de la granja Jumarol (l’Albi, les Garrigues), participa en aquesta edició i explica que “hi ha un problema de coneixença del sector, sobre el sacrifici que hi ha perquè arribi el menjar a la taula”. Qualifica la pagesia com “la iniciativa i força d’un territori no prou valorada” i sosté que “com que moltes vegades no es coneix els agricultors ni els processos, la gent no en sap prou i es pot confondre”. Davant dels problemes derivats del que paguen als pagesos els supermercats, l’augment del cost de matèries primeres a causa de la inflació i l’escàs relleu generacional de la professió, el cap de setmana és important per reivindicar-se.

Les jornades es completen amb la participació d’uns 200 restaurants que treballen amb productes de proximitat triats pels mateixos pagesos, més de 140 establiments rurals i un centenar d’activitats addicionals. Qui ho desitgi també podrà recórrer setze rutes pel país que combinen pagesia, gastronomia i patrimoni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona