Societat

El govern referma el seu compromís amb la perspectiva de gènere en la infància

El Departament de Drets Socials publicarà aviat una guia LGTBI com a recurs per als més joves

El 17 de novembre tindrà lloc una jornada nacional sobre el sistema d’atenció a infants i adolescents

El Departament de Drets Socials de la Generalitat ha reafirmat el seu compromís de continuar “avançant” en la millora de la perspectiva de gènere i LGTBI en els serveis d’atenció a la infància i l’adolescència.

Així s’ha pronunciat el secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, en la inauguració del vint-i-sisè fòrum de federacions d’atenció a la infància i l’adolescència (FEDAIA) a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès).

Serra ha traslladat al sector el “compromís” de l’administració catalana amb la perspectiva de gènere en la infància i l’adolescència i ha enumerat algunes de les actuacions que s’han impulsat amb aquest objectiu, com la formació específica dels professionals de l’àmbit de la infància, adolescència i joventut o la presentació d’unes guies per actuar i detectar situacions de violència sexual.

També ha destacat els treballs en la definició del rol dels professionals dels serveis socials en l’acompanyament a les famílies en la coeducació dels nens per una educació no sexista i la creació d’espais de treball “per detectar i prevenir futurs comportaments de violència masclista”.

A més, el secretari ha avançat que en breu es presentarà la Guia LGTBI per als recursos i serveis del sistema de protecció a la infància.

En la mateixa línia, la secretària de Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Pineda, ha agraït el treball de les entitats socials per aproximar-se a la realitat de les famílies “que no es pot obviar que estan influenciades per una estructura patriarcal”. En aquest sentit, ha demanat un esforç de tots els agents socials “per superar unes estructures que afecten tots els àmbits”.

“Les administracions hem de donar exemple, però és feina de totes, ciutadanes, entitats socials i famílies aplicar aquesta perspectiva de gènere que ens vincula amb els drets humans”, ha dit.

D’altra banda, Serra ha anunciat que el departament de Drets Socials convocarà una Jornada Nacional sobre el Sistema d’Atenció a la Infància i Adolescència el proper 17 de novembre.

En aquesta trobada es presentaran els principals resultats de l’enquesta en els quals han participat per primera vegada nens tutelats, professionals i famílies acollidores.

En la jornada inaugural de la FEDAIA també han intervingut, entre d’altres, la presidenta de l’organisme, Elisenda Xifre, l’adjunta a la Síndica de Greuges, María Jesús Larios, o el gerent de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, de la Diputació de Barcelona, Josep Muñoz.

El fòrum continuarà els dies 6 i 7 d’octubre amb diverses taules rodones, tallers i espais de treball i participació en els quals s’abordaran temes com les noves masculinitats, la concreció de la igualtat de gènere en el dia a dia de la infància i l’adolescència, la coeducació o les violències i l’abús.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona