Societat

Queixes per les molèsties en solars buits a Can Gibert

Els veïns diuen que s’hi abandonen vehicles i s’hi acumulen rates i brutícia

Asseguren que la mesura de tancar l’únic pàrquing de la zona per evitar botellons en un parc proper no és efectiva

Veïns d’un bloc de Salt limítrof amb el terme municipal de Girona s’han queixat de les molèsties que causen els vehicles que aparquen als solars buits que tenen just al costat. Aquestes parcel·les ja formen part del barri de Can Gibert del Pla, al terme de Girona, i no estan tancades ni habilitades com a aparcaments. Els veïns asseguen que s’hi abandonen cotxes i furgonetes vells i que, fins i tot, en alguns dels vehicles hi malviu gent. A més, diuen que els solars acaben plens de brutícia i rates de “mida considerable.”

Els veïns han presentat diverses instàncies a l’Ajuntament de Girona, però asseguren que amb prou feines se’ls ha fet cas i se senten desemparats. Segons confirma una veïna, en algun cas s’ha tancat l’accés al solar amb pedres però assegura que això només fa que traslladar el problema a una altra parcel·la. També explica que tot just la setmana passada es van retirar alguns vehicles que feia mesos que estaven abandonats en un dels solars buits. Per aquest motiu, els veïns demanen que l’Ajuntament faci tancar les parcel·les buides als propietaris, que és el que creuen que passaria si passés el mateix en un solar buit del “carrer Migdia o de l’avinguda Jaume I”.

Els problemes a les parcel·les buides no són els únics que tenen aquests veïns. També es queixen dels sorolls que provoquen a les nits les persones que s’instal·len al parc Jordi Vilamitjana per beure i fer gresca: “Ara els sorolls i les molèsties han minvat una miqueta, però a l’estiu ha estat horrible. Els dissabte, amb les finestres de casa obertes, sabies que començaven a les dotze de la nit i que seria tot un seguit de música, crits i enrenou fins a les nou del matí.” Segons els veïns, només un cop s’han presentat els municipals de Girona per desallotjar les persones concentrades: “Normalment passen en cotxe i no els diuen res.”

Per evitar l’arribada dels cotxes que van al parc a fer botelló, el consistori ha decidit tancar de divendres a dilluns el pàrquing del carrer Maria Castanyer, que és l’únic habilitat de la zona i que està situat just al costat del parc. Els veïns asseguren que aquesta no és una mesura efectiva. A més, el tancament ha acabat perjudicant el negoci del restaurant El Pou, que està a l’altre costat del carrer. La seva responsable assegura que molts clients potencials, com que no troben aparcament, acaben marxant a altres restaurants. També assegura que això no atura la gent que va al parc a beure, ja que simplement aparquen en doble fila en algun dels carrers del costat. A més, diu que cada cop que tanquen el pàrquing es queden cotxes tancats a dins que han de sortir passant per la vorera o pel mig del parc. “S’ha de buscar una solució i fer fora els deu o dotze que van al parc a beure, no tancar un pàrquing de 120 places”, assegura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA
societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Nou projecte d'habitatge amb serveis per gent gran i accés per als joves

Manresa