Societat

Investiguen dos càrrecs dels Mossos de la Bisbal

El cap de la unitat d’investigació i un caporal hauran de declarar per haver fet constar com a treballats els dies de festa concedits als agents durant el confinament dur a causa de la baixada de feina

El Jutjat d’Instrucció Número 3 de la Bisbal d’Empordà ha citat a declarar aquest dijous, en qualitat d’investigats, el cap de la unitat d’investigació de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Bisbal d’Empordà i un caporal per uns fets que podrien incórrer en falsificació documental i malversació de fons públics. Segons la denúncia, els dos investigats haurien falsificat les hores que els agents de la unitat van treballar durant l’última setmana de març i tot el mes d’abril del 2020, coincidint amb el confinament dur decretat a l’inici de la pandèmia de covid-19.

Els denunciants, un caporal i dos agents de la mateixa unitat, expliquen que, a causa de la baixada de feina durant el confinament, es va decidir minimitzar efectius concedint dies de festa als agents. Aquest dies de festa, però, van quedar reflectits com a dies treballats en el full oficial de les jornades laborals, que posteriorment es va entregar, amb la firma del cap de la unitat, a administració. “Donaven festes als agents però s’anotaven com a jornades treballades en el full d’hores”, asseguren fonts policials. Segons les mateixes fonts, es tracta d’una iniciativa presa exclusivament pel cap de la unitat d’investigació, que l’hauria dut a terme amb connivència amb el caporal encarregat de formalitzar el full amb els horaris aprofitant que els treballadors d’administració feien teletreball: “Hi havia un Excel que era com una comptabilitat A i B, amb pestanyes que mostraven jornades de treball reals i simulades.”

La denúncia es va presentar al jutjat de la Bisbal d’Empordà el 14 de novembre del 2021, ara fa un any, però es va arxivar per falta d’indicis, tot i que els denunciants asseguren que ni tan sols es va prendre declaració al cap de la unitat i al caporal. També ho van notificar al Departament d’Interior, però indiquen que no han rebut resposta i que no els consta que s’hagin personat com a part afectada en el cas. Paral·lelament, els fets van ser coneguts per la divisió d’afers interns dels Mossos d’Esquadra, que ho va investigar. Segons els denunciants, no es va prendre cap mesura.

Amb l’arxivament de la causa, els denunciants van decidir presentar un recurs d’apel·lació a l’Audiència Provincial de Girona, que el maig d’aquest any va instar el jutjat de la Bisbal d’Empordà a investigar els fets. Aquest dijous hauran de declarar els dos investigats. Fonts policials asseguren que no tenen constància que aquesta pràctica s’hagi repetit en altres unitats de la comissaria de la Bisbal o en altres comissaries dels Mossos.

Segon les mateixes fonts, els agents van firmar els horaris perquè el cap de la unitat els va indicar que calia fer-ho d’aquesta manera. A més, expliquen que és possible comprovar com s’han imputat dies treballats als agents de forma fraudulenta verificant en els registres d’accés dels seus ordinadors que els dies que consten com a treballats, però que en realitat van ser dies de festa, no van arribar a iniciar les seves computadores. Els agents, tot i no treballar, van cobrar el sou íntegre i van acumular les festes com a hores treballades.

LA FRASE

Cobràvem unes hores que no fèiem perquè érem a casa. Eren festius, tot i que en els havien planificat com a dies treballats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona