Societat

Gastronomia

El sake substitueix el ‘xampanillo’

Obren un restaurant de cuina japonesa de fusió on fins ara hi havia hagut el mític hostal de Can Xalegre

El lidera el reconegut xef Julio Valverde

El bar, pub i hostal de Can Xalegre d’Olot ha passat a la història. Aquest establiment mític pel seu xampanillo –vi gasificat barat– i punt de trobada de diverses generacions de l’ala cultural i social més progre de la capital garrotxina deixa pas a un restaurant amb una oferta de més qualitat. Avui, hi obre les portes el Malespina, un local de cuina japonesa liderat pel reconegut xef Julio Valverde, que ha treballat amb Nandu Jubany, Carles Gaig o Hideki Matsuhisa, del Koy Shunka i Koy Hermitage. Valverde disposa de la col·laboració de Ferran Ponts, del Quinze Ous, amb Maria Munts Soldevila com a cap de sala i els maîtres Hideki Matsuhisa i Francis Paniego i Oriol Rovira. Amb una barra amb vistes als fogons i a l’obrador, els clients podran degustar una cuina inspirada en la japonesa clàssica i d’innovació que fusiona els productes de quilòmetre zero dels productors de la Garrotxa amb els de la Costa Brava.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olot, Estanis Vayreda, ha manifestat que aquest establiment contribuirà a consolidar l’oferta gastronòmica del centre de la ciutat i a dinamitzar aquesta zona. En aquest sentit, Ferran Pont, del Quinze Ous, també és l’impulsor del Quina Barra, del carrer Macarnau. I el Malespina s’afegeix al Rutina, de pròxima obertura; als flamants Juicy Lucy, del Carme, i Equilibri, de Sant Ferriol, i als no tan recents 6T7, EKO.Bar, Mig Gastrobar, i els dels ateneus Els Catòlics i Orfeó Popular Olotí. A tocar, hi ha l’espai de degustació de Ferrer Xocolata i els Almogàvers Garrotxins hi han obert local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Xile

Xile demana ajuda internacional per aturar l’onada d’incendis

Santiago de Xile
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Ambient agradable

Barcelona
XAVIER GARÍ
HISTORIADOR. FUNDADOR DE SOM CRISTIANS

“Creiem en una Església de peu pla”

BARCELONA

Un 3% més de tràfic comercial al port de Palamós

PALAMÓS

Salvem Solius s’oposa a l’ús del complex per a la transferència de residus

LLAGOSTERA / SANTA CRISTINA

L’antic escorxador de Figueres, per a emergències socials

FIGUERES

Educació reforçarà els cicles d’FP a l’institut Narcís Xifra de Girona i hi tancarà l’ESO

girona
Salut

A Banyoles, el Punt Lila va sobre rodes

BANYOLES

Les universitats rebran més de 1.000 milions

Barcelona