Societat

La PAH insta a frenar a Girona el desnonament de tot un bloc

Fins a 35 persones, 7 de les quals, menors, i un matrimoni d’edat avançada, tenen assenyalat dimecres vinent per abandonar els pisos on pagaven lloguer a la constructora, tot i estar embargats per la Sareb

L’amenaça de desnonament té data per als 35 veïns d’un bloc de 14 habitatges al carrer Narcís Monturiol, 20-22 de Girona, el pròxim dimecres 14 de desembre. El problema afegit, però, és que molts dels residents a l’edifici havien estat pagant lloguer des de fa, en els casos més antics, durant 10 anys, a l’empresa constructora, Sunken Plaza SL, fins i tot quan l’edifici ja havia estat adjudicat al banc dolent estatal, la Sareb, per l’execució de la hipoteca davant els impagaments de la societat. I ara, l’empresa estatal ha tramitat el desallotjament forçós perquè no reconeix uns contractes que, segons sembla, la constructora fallida no havia registrat.

Molts dels afectats, amb l’empara de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), s’han assabentat de la data límit per alguns veïns de l’escala que sí que han rebut la notificació de l’ordre judicial de desnonament. I ahir van presentar instàncies al consistori reclamant que pressioni davant els tribunals i la Sareb, o que com a mínim els garanteixin un habitatge alternatiu en ple desembre.

Alguns veïns han començat a litigar en paral·lel per defensar els seus drets, amb processos paral·lels perquè la Sareb reconegui els contractes i, d’altra banda, per provar les responsabilitats de la promotora. Entre els afectats, que esgrimeixen que paguen amb normalitat els subministraments de llum o aigua, i que sufraguen les despeses comunitàries, també hi ha set menors, un matrimoni d’edat avançada i un d’ells amb discapacitat acreditada.

La portaveu de la PAH, Marta Afuera, lamentava que fins ara no ha estat possible trobar cap interlocutor de la Sareb per negociar solucions, com ara que reconeguessin els contractes i acceptessin els ingressos mensuals per part dels veïns. I tampoc se sap si hi ha cap interessat al darrere de la compra de l’edifici.

LA DATA

14.12.22
dimecres
vinent el jutjat ha assenyalat el desnonament de tot un bloc amb inquilins en mans de la Sareb.

LA XIFRA

35
persones
estan pendents que les desnonin tot i pagar lloguer, entre les quals, set menors i dues persones grans.

L’Ajuntament ja hi treballava

Des de l’Ajuntament de Girona, segons admetia ahir la regidora d’Habitatge, Annabel Moya, a l’agència ACN, tampoc se’n surten amb la Sareb, després de “mesos” intentant negociar amb la societat estatal fórmules de lloguer social per a les famílies afectades. L’edil va comparar l’actuació de la Sareb, tot i el seu capital públic, amb la de qualsevol altre “fons voltor”, perquè continua “executant desnonaments” després de les moratòries de desnonaments, que teòricament s’havien prorrogat més enllà del 31 de desembre de 2022.

Moya demanava ahir “temps” als jutjats i a la Sareb per “acabar d’estudiar tots els casos” de famílies que hi ha en aquest bloc de pisos del barri de Sant Narcís i trobar una sortida digna per a les famílies. Moya avançava també que hi haurà “diversos nuclis familiars que es poden acollir a la llei d’habitatge” i aconseguir un lloguer social. “En les dates que estem i amb el fred que fa, cal aturar el desnonament”, ha declarat Moya. A més la regidora assegura que s’han fet “totes les accions i pressions cap a la Sareb” però que continuaran treballant fins dimecres per resoldre el cas. La PAH, alhora, estudia denunciar la promotora per una presumpta estafa als veïns que durant anys han estat pagant en va.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona