Societat

Un vehicle incendiat a l’AP-7 a la Jonquera complica el trànsit durant l’operació tornada

Retencions menors a la C-14, la C-16, la C-17 i la C-33, on hi ha hagut un accident

Un vehicle s’ha incendiat aquest diumenge a la tarda a l’AP-7 al seu pas per la Jonquera i ha complicat la circulació per a aquesta autopista en ple diumenge d’operació tornada del pont de desembre. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit i els Bombers de la Generalitat, el cotxe ha cremat completament i no hi ha ferits, però ha calgut desviar el trànsit per la sortida 1. L’avís del foc s’ha rebut a les 15.52 hores i el vehicle és al punt quilomètric 4,5, en direcció cap a Girona. Sobre les 16.40 s’ha obert un carril al trànsit.

L’altre punt amb complicacions aquest diumenge a la tarda és la C-33 entre Barcelona i Montcada i Reixac, on hi ha hagut un accident que provoca almenys 3,5 quilòmetres de retencions en sentit sud. Altres vies amb retencions menors són la C-14 a Ponts (Noguera) i a Organyà (Alt Urgell), la C-16 a la Nou de Berguedà i a Cercs (Berguedà) i la C-17 a Tona (Osona), totes en sentit sud, cap a Barcelona o Tarragona.

A les 20.00 hores, el Servei Català de Trànsit ha comptat 178.000 vehicles que ja han tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona, el 71% dels 250.000 desplaçaments previstos aquest diumenge.

Tot i això, el director de Trànist, Ramon Lamiel, ha subratllat que hi ha hagut una reducció del nombre de sinistres mortals en comparació amb anys anteriors. Des del 3 de desembre, dissabte passat, hi ha hagut tres víctimes mortals, mentre que el 2016, que també va tenir els festius de la Constitució i de la Puríssima en dimarts i dijous, n’hi va haver vuit. “Hem tingut una certa reducció”, ha admès Lamiel, tot i que ha dit no estar “satisfet” perquè igualment s’han perdut vides.

Per tal d’evitar accidents, els Mossos d’Esquadra han estat fent controls de velocitat al llarg de la setmana, amb més de 150.000 vehicles mesurats i 5.000 sancions. Lamiel ha assegurat que continuaran fent controls d’alcoholèmia i drogues els propers dies. Les darreres jornades hi ha hagut 1.592 agents desplegats, que han fet 1.277 controls.

Primeres retencions

La C-16 al Berguedà i la C-14 a l’Alt Urgell registren les primeres retencions aquest diumenge en l’operació tornada del pont de la Puríssima. A les 15 hores, destaquen els 4,5 quilòmetres de cua entre Guardiola de Berguedà i Cercs a la C-16 i els 1,5 quilòmetres de congestió a Urús/Riu de Cerdanya per accedir al túnel del Cadí. A la C-14 també hi ha 4,5 quilòmetres de circulació lenta i aturades entre Organyà i Fígols i Alinyà. En paral·lel, l’N-260 registra un quilòmetre de cua a Ribes de Freser i hi ha 0,5 quilòmetres de retenció a l’AP-7 a Montmeló. El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu un retorn d’uns 250.000 vehicles a l’àrea metropolitana de Barcelona amb les màximes complicacions entre les 17 i les 21 hores.

Restablerta la circulació de trens entre l’Ametlla de Mar i l’Aldea després d’un atropellament mortal a Camarles

L’atropellament d’una persona a l’estació de Camarles (Baix Ebre) ha obligat a interrompre completament la circulació de trens per aquest tram del Baix Ebre entre l’Ametlla de Mar i l’Aldea durant unes dues hores. Això ha afectar tant la línia R16 de Rodalies com els trens regionals i de llarga distància cap al País Valencià. De fet, segons ha informat Adif, el comboi que ha atropellat la víctima és un Euromed que anava fins a Alacant. En un primer moment s’ha mantingut la circulació per una de les vies, però poc abans de les 19.00 hores Adif ha informat que la segona via quedava també tallada. Protecció Civil ha posat en prealerta el pla per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat).

A les 20.30 hores, un cop les autoritats forenses han retirat el cadàver, s’ha restablert el pas de trens entre l’Ametlla de Mar il’Aldea, de manera que s’anirà recuperant la circulació. Durant l’estona que ha estat interrompuda, Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera entre les estacions afectades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins