Societat

Mor Salvador Sánchez-Terán, polític clau a la Transició

Tenia 88 anys

Salvador Sánchez-Terán, polític clau de la Transició espanyola, ha mort aquest dissabte als 88 anys, segons ha informat l’Ajuntament de Ciudad Rodrigo (Salamanca), localitat on va residir llargues temporades. “Ciutat Rodrigo perd un dels seus millors valedors fins a l’últim moment de la seva vida i, des del seu Ajuntament, que visitava sempre que era a la seva ciutat, es vol deixar constància del sentiment de tristesa i dolor per aquesta pèrdua”, ha indicat el consistori en un comunicat.

Sánchez-Terán, nascut a Logronyo el 1934, va ser governador civil de Barcelona, ministre de Treball i ministre de Transports i Comunicacions amb Adolfo Suárez, així com diputat al Congrés per Salamanca.

“Encara que sense renegar de la seva terra de La Rioja, es va sentir sempre mirobrigense (gentilici de Ciudad Rodrigo) i pel seu interès per aquest municipi se li va concedir el 1976 la medalla de la Ciutat i es va posar el seu nom a una de les seves vies públiques, el passeig Salvador Sánchez-Terán”, ha recordat l’Ajuntament de la localitat salmantina.

Sánchez-Terán, que era enginyer de camins, també va exercir els càrrecs de director general de Renfe i president de Telefónica, entre d’altres, al llarg de la seva trajectòria. A la Unió de Centre Democràtic (UCD) va arribar a ser secretari d’Organització.

A Ciudad Rodrigo tenia una residència on passava diverses temporades al llarg de l’any, segons ha indicat l’Ajuntament.

“Estimar Ciudad Rodrigo significa sentir-se compromès amb la seva història, crear el seu present i treballar pel seu futur”, va dir Sánchez-Terán al pregó de les festes de 1963 titulat “El Ciudad Rodrigo que jo estimo”.

“Als nombrosos articles que va publicar, a les conferències que va pronunciar i als llibres que va escriure va deixar palès la seva condició d’’home de la Transició Espanyola’, de persona dialogant i fidel a uns elevats principis democràtics, socials i humans”, ha recordat l’Ajuntament



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA