Societat

societat

Neix un projecte pilot per donar veu als joves gironins i acostar-los a la política

Tretze alumnes de l’institut Salvador Espriu de Salt visiten la Diputació per veure’n el funcionament i en uns mesos participaran en un ple

Tretze alumnes de l’institut Salvador Espriu de Salt participen en un projecte pilot, ‘Escolteu-nos’, una iniciativa que neix amb la voluntat de donar veu als joves gironins i acostar-los a la vida política, segons informa l’ACN. El projecte, impulsat per la Coordinadora d’ONG Solidàries i que compta amb el suport de la Diputació de Girona, dona continuïtat a una col·laboració que va néixer l’any passat amb ‘ODS als instituts gironins’, en què una exposició va itinerant per vuit instituts de secundària gironins, un per cada comarca. Aquest projecte, de fet, es manté actiu enguany. Els estudiants visiten la Diputació per veure’n el funcionament i, d’aquí a unes setmanes, ells mateixos protagonitzaran un ple.

Durant la visita, el president de l’ens, Miquel Noguer, els ha rebut i els emplaçat a conèixer per dins la institució. “Els joves sou el futur d’aquest país i és important que conegueu, a fons i des de dins, el funcionament de l’administració pública. A la Diputació, treballem perquè la vida política estigui cada vegada més a prop vostre i perquè us en sentiu partícips”, els ha dit. En la visita també hi han estat presents un representant de cada grup polític amb representació. “Amb aquest projecte, promovem els ODS 4 (Educació), el 16 (Pau, justícia i institucions sòlides) i el 17 (Aliances per obtenir els objectius). Volem que els joves aprengueu què fa la Diputació i també volem escoltar el que digueu», ha destacat el diputat d’ERC Joan Fàbrega. Després de la trobada al saló de sessions, els alumnes, que estan cursant l’assignatura optativa ’Ciutadania, política i dret’, han pogut conèixer el funcionament de l’ens, amb trobades específiques amb els representants dels diferents grups polítics, i també amb el secretari i la interventora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona