Societat

Les Bomberes de Barcelona rebutgen les quotes en les noves promocions del cos

Consideren que amb la reserva de places les obliga a “justificar sempre que som aptes per aquesta feina” com “si no poguéssim passar l’oposició per nosaltres mateixes”

Consideren que caldria avançar en altres temes d’igualtat com la maternitat, la lactància i l’equipament dels parcs

Les Bomberes de Barcelona han expressat en un comunicat el seu rebuig a la reserva de places per a dones en les noves promocions del cos i asseguren que la “proporció” està canviant de “forma natural” i que cada cop és més visible la professió dins del col·lectiu femení. De fet, consideren que seria més important avançar en “altres temes d’igualtat” com la maternitat, la lactància, equipaments als parcs i epis, entre d’altres: “És absurd potenciar que entrin dones si el cos no està preparat per rebre-les”.

Les Bomberes han emès un comunicat després de reunir-se el 17 de gener amb la direcció, la gerència de seguretat i prevenció, responsables de comunicació i tècnics per tractar sobre les quotes en les noves promocions de cos, en què van expressar precisament el seu rebuig a aquesta reserva de places per a dones. Consideren que les quotes “discriminen i no fan cap favor a les bomberes ni dones en general”. “Al contrari, ens infravaloren com si no poguéssim passar l’oposició per nosaltres mateixes, havent-nos de justificar sempre que som pates per aquesta feina”.

“Un procés selectiu amb quotes reservades per dones no és necessari, ja que els últims anys s’han presentat dones i s’ha mostrat que és possible treure una plaça. De forma natural ja va canviant la proporció, ja que cada cop és més visible la professió dins el col·lectiu femení i algunes coses estan canviant. (A l’última promoció de 132 dones que es van presentar han entrat 12, de 1.630 homes que es van presentar, han entrat 68)”.

Consideren que “la gran diferència és el nombre de dones que es presenten a les oposicions (una minoria respecte als homes) i que es podria millorar fent visible la figura de la dona dins del cos com a mitjà per potenciar referents femenins mitjançant la imatge de treball en equip, amb dones i homes, i augmentar així el número d dones que es presenten”.

També lamenten que “la decisió” sembla que estigui “bastant avançada” malgrat l’oposició de les bomberes del cos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona