Societat

Un centenar de persones es manifesten contra l'enviament aigua dels pous de Tarragona a Barcelona

Un centenar de persones i tres tractors han secundat aquest dissabte a la tarda la manifestació contrària a l'enviament d'aigua dels pous de Tarragona a l'àrea metropolitana de Barcelona. Durant l'acte de protesta, els manifestants han llançat uns 300 quilos de sal davant les seus de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) a Tarragona i de la delegació del Govern.

Així han volgut expressar el seu malestar per les polítiques per combatre la sequera i la por que tenen que se salinitzin els aqüífers de la ciutat. L'acte de protesta, que durant dues hores ha transcorregut sota una pluja intermitent, ha estat convocada pel sindicat Unió de Pagesos i per la plataforma L'Aigua No ens la Prendran.

L'aigua ha estat la total protagonista de la manifestació, tant la que queia del cel en forma de pluja com la que s'enviarà dels pous de Tarragona a Barcelona. De fet, l'aiguat de la jornada molt probablement ha reduït l'assistència de manifestants i tampoc ha permès portar a terme la part inicial de la mobilització.

Estava previst que dos combois de tractors arribessin a Tarragona des de diferents punts del territori per començar el recorregut des de la seu de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona. Finalment, de tractors només n'hi havia tres i els manifestants que han començat a enfilar la rambla Nova no arribaven a la trentena.
La primera parada de la comitiva ha estat la seu tarragonina de l'ACA, on s'hi ha fet una catifa de sal. S'ha continuat fins al Balcó del Mediterrani on, ja amb una pluja molt més fina, s'hi ha sumat la gran part dels manifestants.

Després dels parlaments de rigor, amb dures crítiques als governants i reclamacions de dimissions, s'ha fet el darrer tram de la marxa, que ha portat els manifestants fins la seu de la delegació del Govern al Camp de Tarragona. Amb una segona catifa de sal davant l'entrada principal, s'ha conclòs l'acte.

Joan Caball, coordinador nacional d'Unió de Pagesos, ha criticat la 'manca de planificació' del país i ha dit que 'no es pot treure aigua d'on no n'hi ha', en referència al Camp de Tarragona. Ha dit que 'els diners poden més que la sostenibilitat' i ha criticat que els dirigents polítics hagin 'vist l'oportunitat' de controlar 'l'aixeta que faltava' emparant-se en l'actual sequera. Ha afirmat que tot això acabarà perjudicant la pagesia i la ciutadania del territori.

Des d'Unió de Pagesos, a més, s'ha apuntat que els aqüífers de la ciutat es troben en un greu perill de salinització i temen que els efectes perniciosos que puguin patir acabin sent 'irreversibles'. Serà una catàstrofe ecològica i econòmica', han afirmat. La manifestació també ha comptat amb dos destacats dirigents polítics, el portaveu de CiU a l'Ajuntament de Tarragona, Joan Aregio, i el que va ser cap de llista d'ICV per la circumscripció de Tarragona en les últimes eleccions al Congrés, Lluís Suñé.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.