Societat

Estabilitzat l’incendi de Portbou

Ha cremat unes 800 hectàrees a la Catalunya Nord i un centenar a la zona de l’Alt Empordà

Els Bombers preveuen donar per controlat el foc aquest vespre

Els Bombers de la Generalitat han donat aquest dilluns al matí per estabilitzat l’incendi que es va iniciar diumenge a la Catalunya Nord, que ha afectat unes 900 hectàrees, un centenar de les quals (111,22 ha) a la zona de Portbou . El foc, que es va declarar aquest diumenge entre Banyuls i Cervera de la Marenda, va obligar a desallotjar diversos veïns, que a la nit ja van poder tornar a les seves cases.

Més d’una quarantena de dotacions terrestres dels Bombers han treballat en les tasques d’extinció. Segons ha informat el cos, durant la nit s’han centrat en tancar les tres llengües que havien entrat cap a Portbou des del Coll de la Farella i evitar que el cap i el flanc dret, situada en una zona de barrancs al pantà del municipi, s’enfilés més enllà. Durant aquest dilluns, els Bombers mantindran el dispositiu amb l’objectiu d’aconseguir donar per controlat el foc aquest vespre, segons ha explicat aquest dilluns a primera hora el cap de la Regió d’Emergències de Girona, Jordi Martín. De fet, Martín ha destacat que les actuacions de gestió forestal fetes des del 2015 ha facilitat les tasques dels Bombers, que han pogut treballar “amb més seguretat”.

El vent va impedir aquest diumenge que es puguessin incorporar mitjans aeris en la tasca d’extinció. Tot i que la tramuntana continuarà bufant durant aquest dilluns, anirà afluixant a partir del migdia, segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), això permetrà que els mitjans aeris es puguin afegir en l’operatiu dels Bombers.

A causa de l’incendi es manté tallada la carretera N-260 a Portbou en direcció nord i la carretera RD- 914 entre Cervera de la Marenda i Banyuls. Els Bombers també ha demanat el tall de les pistes del Coll del Frare, del Coll de Balitres i la del pantà de Portbou per tal que no hi hagi circulació de vehicles ni de persones que entorpeixin la feina dels efectius ni la circulació dels vehicles d’extinció.També segueix sense servei a la R11, que acaba la circulació dels trens a l’estació de Portbou.

Protecció Civil manté en alerta el pla Infocat pel foc i pel perill alt i molt alt d’incendi forestal previst per aquest dilluns a la zona .

Veïns desallotjats

L’incendi va obligar aquest diumenge a desallotjar diversos veïns de Portbou. També van quedar afectats una vintena deveïns de Cervera de la Marenda, que no van poder tornar cap a casa seva i han passat la nit en un allotjament de la població altempordanesa. Segons han informat aquest migdia els Bombers, tots han pogut tornar a casa aquest mateix dilluns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona