Societat

Blanes reprendrà les Excavacions al Jaciment dels Padrets

Vol seguir descobrint més dades de la petjada romana

La setmana vinent es tornarà a posar en marxa l’Excavació al Jaciment Romà de la Penya dels Padrets de Blanes. Aquesta segona campanya s’espera que permeti seguir descobrint bocins de la història més pretèrita del municipi que romanen encara amagats de la vista humana. L’Ajuntament de Blanes, a través del Departament d’Arxiu i Patrimoni, ha adjudicat els treballs al mateix arqueòleg director de la primera etapa, Joan Llinàs, a través de l’empresa Atri Cultura i Patrimoni, amb la coordinació de l’Arxiu Municipal que dirigeix Toni Reyes.

Durant els propers mesos –a excepció del mes d’agost-, un equip format pel director arqueòleg, un arqueòleg de suport i 4 auxiliars d’arqueologia, s’encarregarà de seguir recuperant nous vestigis. S’ha adjudicat per 82.000 euros, i la previsió és que aquesta segona incursió finalitzi a mitjans d’octubre.

La planificació prevista és fer excavacions en profunditat a tres de les zones d’habitatges localitzades durant la primera campanya, així com dels carrers cardo i decumanus, és a dir: carrers en horitzontal i vertical que travessen el nucli. També es farà una excavació en extensió a tota la zona que envolta els espais localitzats, per investigar quines estructures hi ha per sota la superfície.

Més endavant, després de l’estiu es començarà el procés de consolidació en l’espai on ja es va fer una excavació en profunditat l’any passat, on es van localitzar les tavernes i un munt de vestigis interessants que van permetre als experts treure conclusions inèdites, desconegudes fins llavors.

Igual que ja es va fer amb la primera campanya del 2022, s’ofereix la possibilitat a què puguin viure-ho equips de persones voluntàries que tinguin ganes de viure una experiència irrepetible. Les voluntàries i voluntaris, sota direcció professional, podran participar als diferents torns que s’elaboraran en funció del nombre de persones inscrites perquè pugui prendre’n part el major nombre possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia