Societat

societat

L’Ateneu Popular Salvadora Catà també denuncia la gestió de Temporada Alta

Temen que el procediment iniciat per Antifrau “es tanqui en fals” i creuen que els gestors s’haurien “enriquit il·lícitament”

L’Ateneu Popular Salvadora Catà ha presentat a la Fiscalia Provincial de Girona un escrit denunciant presumptes irregularitats relacionades amb el festival de teatre Temporada Alta. L’Ateneu demana que s’investiguin la gestió del festival i la concessió d’ajudes a Bitó Produccions, l’empresa organitzadora.

Malgrat que l’Oficina Antifrau ja està investigant el festival i ha requirit documentació a l’Ajuntament de Girona, l’Ateneu tem que el cas es tanqui en fals i sense que ningú hagi d’assumir responsabilitats. És per aquesta raó que l’entitat ha presentat una denúncia a Fiscalia on es detallen diverses pràctiques que haurien permès als gestors del festival enriquir-se de forma il·lícita.

L’Ateneu considera que la gestió de Temporada Alta hauria de ser pública o si més no sotmesa a un procés de contractació en el qual Bitò hagués de demostrar la seva capacitat tècnica i la seva solvència financera davant d’altres empreses. Segons l’Ateneu, la concessió massiva i sense competència d’ajudes a Bitò perjudica la resta de productores i altera el funcionament del mercat de producció i exhibició d’espectacles.

D’altra banda, Bitò Produccions SL, defensa que el certamen passa una auditoria “cada any” i que en tot moment s’ha trobat “en situació regular i dins el marc de la legalitat”, segons recull l’Acn. Bitò assegura que Temporada Alta és un festival privat que, com qualsevol empresa o iniciativa de l’àmbit, “rep subvencions en proporció a les seves dimensions i importància”. La productora subratlla que el certamen “sempre ha dedicat els seus recursos a fomentar la cultura al territori” i defensa la transparència en la gestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS