Societat

El papa nomena Armand Puig president de l’agència que coordina les universitats i facultats catòliques del món

S’ha de traslladar a Roma i haurà de deixar el càrrec de rector de l’Ateneu Sant Pacià

El papa Francesc ha nomenat el Dr. Armand Puig i Tàrrech president de l’AVEPRO, l’Agència de Verificació i Promoció de la Qualitat de l’ensenyament en les Universitats i Facultats eclesiàstiques, que comporta la exercir a Roma la responsabilitat de coordinar tots els esforços que es facin en favor d’una qualitat dels centres i ensenyaments a les universitats i facultats eclesiàstiques d’arreu del mon. Segons s’ha sabut fa poca estona, aquest nomenament implica que cessa com a rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) i, per tant, en espera del procés d’elecció del nou, el Consell de l’AUSP triarà un prorector, el nom del qual es farà públic en els propers dies.

L’Agència per a l’Avaluació i la Promoció de la Qualitat de les Universitats i Facultats Eclesiàstiques (AVEPRO), creada pel Papa Benet XVI el 19 de setembre de 2007, és una institució vinculada a la Santa Seu. La tasca de l’Agència és promoure i desenvolupar una cultura de la qualitat dins de les institucions acadèmiques directament dependents de la Santa Seu i assegurar-les uns criteris de qualitat vàlids internacionalment. L’activitat d’AVEPRO està regulada per la Constitució Apostòlica Veritatis Gaudium i s’ajusta a les normes i directrius europees, així com a altres acords internacionals relatius a les normes i procediments d’avaluació de la qualitat en l’educació superior.

A partir d’aquest moment, per tant, Armand Puig traslladarà la seva residència habitual a Roma, la qual cosa suposarà abandonar la docència en el departament de Sagrada Escriptura que ha exercit des de 1981 i el rectorat de l’AUSP. Deixa enrere els nou anys en què ha estat degà de la Facultat de Teologia de Catalunya (2006-2015) i els 8 com a rector de l’AUSP (2015-2023). També va coordinar la Bíblia Catalana Interconfessional (1982-1993), i és autor de, entre d’altres, Jesús, un perfil biogràfic, publicat el 2004, i les recerques sobre el Jesús històric que continua duent a terme en llibres, articles i grups de treball.[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

šQUART

Les víctimes del mestre de bateria descriuen un patró de conducta

QUART
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Ruixats al nord i al terç sud

Barcelona
Ciutat del Vaticà
Religió

L’Església debat el seu futur

Roma
TOT RECORDANT

Montserrat Capdevila i la propietat commutativa

GIRONA

L’Ajuntament i el GEiEG compartiran instal·lacions

girona
Societat
L’acolliment familiar

Una llar de pas

BLANES / RIELLS I VIABREA (LA SELVA)
mobilitat

Els retards a rodalies es doblen en deu anys

barcelona
La Fundació de l’Esperança ha atès 7.931 persones en deu anys
societat

La Fundació de l’Esperança ha atès 7.931 persones en deu anys

barcelona
barcelona

Collboni proposa ampliar l’AMB i fer-ne una “metròpoli federal”

barcelona