Societat

El sector pirotècnic preveu facturar 20 milions d’euros per la revetlla de Sant Joan

Les vendes creixeran al voltant d’un 10% respecte a les de l’any passat

Recorden la importància d’adquirir productes en punts de venda autoritzats i de mantenir la distància amb zones boscoses

El sector pirotècnic preveu una bona campanya de cara a la revetlla de Sant Joan i espera facturar uns 20 milions d’euros, un 10% més que l’any passat. El col·lectiu ha recordat que el 2022 ja es van assolir els nivells de vendes previs a la pandèmia, per la qual cosa consideren superat el mal moment del sector durant la crisi sanitària, segons ha explicat a l’ACN el president de l’Associació de Fabricants i Majoristes de Pirotècnia de Catalunya, Josep Maria Vilardell.

Enguany, tot i les pluges registrades al maig i en els primers compassos de juny, concentren esforços per conscienciar de la necessitat de llançar material amb les distàncies corresponents amb les zones boscoses, de 500 metres, per evitar incendis en plena situació de sequera. Amb tot, insisteixen que cal comprar productes sempre en punts de venda oficials per evitar adquirir productes en mal estat o defectuosos.

Entre els productes més demanats, la clientela cada cop s’estima més els productes lluminosos, com les fonts, i també les bateries que llancen el material de manera recta. En canvi, trons i coets mantenen vendes però en menor mesura “També hem reduït una mica els voladors, s’intenta aconsellar les bateries pel respecte als boscos, no volem eliminar producte, però la tendència és de productes amb menys soroll”, conclou Vilardell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia