Societat

SOCIETAT

Jaume Mascarell, de la porteria a la fusteria

Mor als 80 anys l’empresari que es va fer un nom als seixanta com a jugador en nombrosos equips gironins

L’empresari saltenc Jaume Mascarell i Sarasols, molt conegut a les comarques gironines també per la seva etapa de jugador de futbol, va morir dimarts als 80 anys. Amb el seu avi va tirar endavant la fusteria Mascarell, que va néixer com un petit negoci familiar al carrer Cervantes, però que no va parar de créixer fins que el 1999 Jaume Mascarell va fer el salt a la promoció immobiliària. Va fer i vendre habitatges sobretot a Girona i també a Llafranc. “Llafranc era la seva segona llar, s’hi passava quatre dies totes les setmanes”, recorda el fill, Josep Mascarell, que ha continuat el negoci immobiliari.

En la seva etapa de futbolista va ser un dels porters més coneguts de les comarques gironines als anys seixanta, ja que va passar per diferents equips i categories. “Amb el Figueres en un partit a Lleida, m’explicava, va viure la seva gran tarda de glòria. El camp estava a rebentar i tenia alguna foto on se’l veia volant per aturar un xut dels rivals”, explica el fill, que defineix el seu pare sobretot com un “porter agressiu”. “Sempre em deia que li agradava sortir als peus dels jugadors, a l’un contra un. Sense por. Va acabar amb les mans molt masegades.”

Va començar a destacar sota els pals en el juvenil del Girona el 1958, en què va jugar al costat, entre d’altres, de futbolistes que farien el salt al primer equip, com ara Gasca, que després jugaria en l’Atlético de Madrid, i Galí. En aquell equip juvenil també hi havia Josep Lluís Lucero, que després seria l’entrenador de l’atleta olímpica Imma Clopés al GEiEG. El 1959 va jugar en el filial del Girona, el Deportiu. Mascarell també seria porter titular del Palafrugell en la 3a divisió, i el Cassà i el Bescanó, de la 1a regional. En el club cassanenc, un dels seus millors amics en l’equip, Narcís Juncà, en recorda la figura: “Era una persona extraordinària. Vaig tenir la sort de compartir-hi moltes hores, també amb la seva família. Va tenir molt d’èxit en els negocis i tenia un enorme poder de convocatòria. Abans de la pandèmia encara va trucar a tots els jugadors del Cassà d’aquell temps per fer un sopar.”

Mascarell també era un gran seguidor del FC Barcelona i era membre de la Penya Blaugrana de Salt. “Amb deu anys em va portar en l’autobús al meu primer partit al Camp Nou, un Barça-València, quan Quini estava segrestat. Per a mi va ser una experiència tan estimulant que porto gravada a l’esquena la meva imatge i la d’ell entrant al camp amb una bandera a les mans.”

La cerimònia de comiat tindrà lloc avui, dijous, a les 11 del matí, a la parròquia de Sant Jaume de Salt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA