Societat

Les noves excavacions a la ciutadella de Roses posen al descobert la trama urbana de la vila medieval

S’hi ha localitzat un dels carrers principals i les illes de cases que l’envoltaven

La nova campanya d’excavacions a la ciutadella de Roses ha posat al descobert un nou tram de vila medieval del municipi. Concretament, s’ha localitzat un dels carrers principals –el carrer Nou- i part de l’illa de cases que el flanquejaven. Segons els arqueòlegs, la troballa “excepcional” perquè ajuda a configurar pràcticament la totalitat de la trama urbana i es tracta d’un dels únics indrets on la vila medieval es conserva gairebé intacta, informa l’ACN. “A la majoria s’hi ha construït al damunt, com passa amb Girona o Besalú i, per tant, les traces emmascarades per elements moderns. Aquí ho trobes pràcticament fossilitzat”, explica el director de les excavacions Lluís Palahí.

L’objectiu és crear un circuit visitable de tot el conjunt en els propers anys. “Així podran accedir pel mateix lloc on es feia vida i veure les façanes de les cases, algunes de les quals encara intactes”, remarca el director de la càtedra Roses d’Arqueologia, Marc Bouzas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia