Societat

Amnistia reclama l’informe al Parlament sobre la covid a les residències

L’ONG entra al registre de la cambra una petició perquè es faci una auditoria independent, entre altres qüestions

Amnistia Internacional (AI) ha reclamat aquest dijous als grups del Parlament de Catalunya que accelerin l’aprovació de l’informe final sobre l’impacte de la covid a les residències de gent gran i que no posin com a “excusa” l’avançament electora. Coincidint amb el Dia Mundial contra el Maltractament a la Gent Gran i tres mesos després de l’última sessió del Grup de treball d’anàlisi de l’impacte de la covid a les residències, AI ha entrat al registre de la cambra catalana un informe dirigit a tots els grups on els marquen cinc grans prioritats.

Demanen una auditoria independent, un reconeixement públic, augmentar les plantilles de les residències, augmentar les inspeccions i assegurar la participació de pacients, familiars i societat civil. La portaveu d’AI, Júlia Pérez, ha mostrat la seva preocupació perquè “si hi ha una altra crisi com la que vam viure el sistema sanitari i assistencial no estigui a l’altura”.

L’ONG ha demanat en diverses ocasions una investigació seriosa amb una auditoria externa de les morts a les residències durant la covid-19, que situa en gairebé 9.500 a Catalunya i 35.000 a l’Estat espanyol. S’ha queixat que la Fiscalia hagi arxivat la majoria de denúncies presentades per la falta de transparència, l’abandonament i la manca de justícia en la gestió de la pandèmia.

La darrera convocatòria del grup de treball al Parlament, i que abans era una comissió va ser el passat 17 de març. Hi va ssistir l’exconseller de Treball, Afers Socials i Famílies Chakir El Homrani; l’exsecretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Oriol Amorós; l’exconsellera de Salut, Alba Vergés; l’exdirector general de Professionals de la Salut i després secretari general del departament, Marc Ramentol; i l’exsecretària general del departament Laura Pelay. Aleshores l’oposició va retreure que no s’hagi fet cap acte de reparació als familiars de les víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins