Societat

Amenaça de vaga d’USTEC si no hi ha acord amb Educació abans de final de curs

Vol que les negociacions incloguin la revisió del calendari escolar i un nou pacte d’estabilitat

Ultimàtum sindical per evitar que el nou curs comenci amb una nova vaga. El sindicat USTEC-STEs (IAC) ha amenaçat amb noves mobilitzacions per al mes de setembre si no es tanca un acord abans de final de curs per revertir les retallades. És a dir, que el sindicat confia que l’acord es pugui assolir la setmana vinent i que aquest inclogui, com a mínim, el reconeixement del deute pels estadis deixats de cobrar i la garantia d’un termini de cobrament; l’equiparació salarial per a tot el professorat de l’FP; i la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys. A més, demanen a la nova consellera, Anna Simó, que quedi escrit el compromís del departament per negociar el nou calendari escolar i treballar per a un nou pacte d’estabilitat.

El sindicat ha fet avui una roda de premsa per explicar que després de la substitució de Josep Gonzàlez-Cambray ha recuperat la confiança en què un pacte és possible. “Reforça la nostra crítica i posició de no acceptar qualsevol acord”, ha assegurat.

El coordinador de la secretaria d’acció sindical d’USTEC, Andreu Montbrú, ha explicat que les negociacions estan avançades i ha demanat a la nova consellera Anna Simó, que el canvi “no sigui només cosmètic”, sinó que ha de ser un canvi “en el tarannà i governança” del departament. “Hem de deixar enrere l’etapa del desprestigi als docents, la propaganda, el màrqueting i passar a l’etapa del diàleg i escolta per generar consensos”, ha defensat.

A banda de les negociacions de caire econòmic, USTEC exigeix mantenir sobre la taula la negociació per la retirada del nou calendari escolar, que el pròxim curs començarà el dia 6 de setembre. El sindicat assumeix que per al curs vinent és difícil aconseguir algun canvi, però insten el departament a deixar escrit el seu compromís a mantenir aquesta negociació oberta. La voluntat del sindicat és que el curs escolar torni a començar el 12 de setembre, com s’havia fet fins ara. Pel sindicat, el “gran error” del mandat de Cambray va ser la “imposició” del nou calendari. “Van començar amb error, una aposta del conjunt del Govern i que va passar per sobre de la negociació col·lectiva, i aquest error ha estat arrossegat durant dos anys i ha acabat amb el cessament del conseller”, ha manifestat Montbrú. També sobre el calendari, el sindicat exigeix a la nova conselleria que tombi la mesura de fer obligatòria la presencialitat dels docents durant el juliol, que ara com ara no s’aplica perquè el departament va imposar una moratòria.

Un altre dels “serrells” important que volen acabar de tancar és un nou pacte d’estabilitat per les persones que van quedar sense places en la darrera convocatòria del Concurs de Mèrits. El sindicat calcula que més de 4.000 docents amb més de cinc anys d’experiència es van quedar sense lloc. Davant d’això, demanen que durant el primer trimestre del curs vinent es tanqui un acord per tirar endavant un nou pacte d’estabilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El cel sobre Catalunya

Barcelona
MEDI AMBIENT

L’Estat destina 3,3 milions a reparar els danys del temporal Nelson a Catalunya

BARCELONA
crònica

Des de la perifèria de les flors

opinió

Del Bulevard Rosa al conill blanc

BARCELONA
Societat

Dormiran a la plaça de la Vila per exigir sostre a Badalona

Badalona
religió

Joan Torra, nou rector de l’Ateneu Sant Pacià

Barcelona
societat

L’Estat destina 700.000 euros a reparar els danys del temporal al litoral gironí

GIRONA
societat

Minut de silenci a Vic per rebutjar la mort d’una veïna presumptament a mans de la seva parella

Vic

Creix un 11,8% les persones grans de la Garrotxa que reben ajuda per falta d’autonomia

olot