Societat

gastronomia

El Disfrutar, de Barcelona, segon millor restaurant del món

The World’s 50 Best Restaurants tria El Central, de Lima, com el millor restaurant del món

L’establiment de Barcelona, dels xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, és el millor d’Europa

El restaurant Disfrutar de Barcelona, al capdavant del qual hi ha Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, és des d’avui el segon millor restaurant del món i el primer d’Europa. L’establiment barceloní, que té dues estrelles Michelin, ha estat escollit com el segon millor del món per la prestigiosa llista The World’s 50 Best Restaurants , que en el seu moment va posar al cim de la cuina mundial El Bulli de Roses, de Ferran Adrià i El Celler de Can Roca , de Girona, dels germans Roca .

The World’s 50 Best Restaurants ha fet aquesta nit la seva gala anual a València. En aquesta cerimònia s’ha donat la distinció del millor restaurant del món a El Central, de Lima. El tercer millor restaurant ha estat el Diverxo, de Dabiz Muñoz, de Madrid,  el quart  l’Asador Etxebarri, d’Atxondo, i el cinquè l’Alchemist, de Copenhagen. El millor restaurant del món del 2022, el Geranium de Copenhaguen ha entrat a la llista dels The Best of the Best, on hi ha els xefs i els restaurants que en diverses ocasions han estat en el número 1, com els germans Roca de El Celler de Can Roca.

En la llista dels 50 millors restaurants del món també hi han entrat El Quique Dacosta, de Dènia, en el número 20, l’Elkano de Getaria, en el número 22 i el Mugaritz de Donostia, en el número 31.

El Disfrutar era fins avui el tercer millor restaurant del món, tal com va ser escollit l’any passat, i anteriorment havia ocupat la cinquena posició. La distinció d’aquest restaurant com el segon del món–al capdavant del qual hi ha tres xefs que es van conèixer de ben joves a El Bulli–torna a situar Barcelona i Catalunya a l’epicentre de la gastronomia mundial.

El gran prestigi de la cuina gastronòmica catalana és un dels motius perquè l’organització Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) hagi triat Catalunya perquè sigui Regió Gastronòmica Mundial el 2025.

El restaurant Disfrutar va obrir el desembre del 2014 quan els tres xefs, que havien treballat junts i s’havien conegut a El Bulli, decideixen fer un pas més i obrir un restaurant gastronòmic a Barcelona després que feia uns anys, el 2012, havien obert el Compartir a Cadaqués.

La proposta gastronòmica gira entorn del menú degustació, “amb una cuina d’estil clarament avantguardista i on els plats destaquen per la seva gran personalitat, marcadament mediterrània. En definitiva, un restaurant de cuina atrevida, divertida i moderna a la recerca del “gust” com a premissa principal”. El 2015 van ser escollits Millor restaurant de l’any per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.

L’any passat

L’any passat The World’s 50 Best Restaurants va posicionar en primer lloc del món el restaurant el Geranium de Copenhagen, del xef Rasmus Kofoeden, el segon lloc va ser per El Central, de Lima, al Perú, i el tercer lloc va ser pel Disfrutar de Barcelona. El quart lloc l’any passat va ser pel Diverxo, de Dabiz Muñoz, de Madrid. I en el número sis la llista hi va situar l’Asador Etxebarri, d’Atxondo.

La gala d’avui ha servit per anunciar els 50 millors restaurants del món atès que del 51 al 100 ja s’havien anunciat fa uns dies. Segons aquesta llista, un altre restaurant català, l’Enigma d’Albert Adrià, germà de Ferran Adrià, ha entrat a la llista en el número 82.

L’Enigma, el 82

L’Enigma, com qualsevol restaurant dels mundialment coneguts germans Adrià, va obrir l’any 2016 a gran ritme, amb els clients gaudint d’un menú degustació de més de tres hores que s’envoltava en secret per garantir una sèrie de sorpreses als convidats. Després d’haver tancat durant la pandèmia el 2020, Enigma va reobrir el 2022 amb un concepte a la carta de “menjar divertit” completament diferent. L’any 2023, el restaurant va tornar al seu format original de menú degustació, tot i que amb una nova carta emocionant de creacions de l’antic millor pastisser del món Albert Adrià.

Revista de Londres

The World’s 50 Best Restaurants’ és un lobby que va començar fa 21 anys el seu projecte, ideat en principi per la revista britànica Restaurant Magazine, editada por el grup William Reed Business Media. Primer va ser només una publicació dintre de la revista però va acabar sent una gala anual en la que es tria els millors restaurants del planeta.Aquesta llista i la Guia Michelin son els dos fars que guien l’alta cuina mundial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins