Societat

La crònica

Mireia Rourera

El Disfrutar, a tocar del cel

Anaven a València amb l’ai al cor perquè eren el tercer restaurant del món a la llista del The World’s 50 Best Restaurants del 2022, però en aquesta vida, i quan es tracta de parlar dels millors restaurants, com que tots són tan excel·lents no saps mai si per un motiu o altre –la franja és molt fina– pots acabar saltant del podi o pujar al graó més alt. Al final, els innovadors xefs del restaurant Disfrutar, del carrer Villarroel de Barcelona, van poder respirar tranquils perquè a la gala que es va fer dimarts a la nit a València d’aquest lobby que marca el rumb de la gastronomia mundial van ser escollits com el segon millor restaurant del món i el primer d’Europa. El restaurant escollit com a número 1 ha estat el Central de Lima, que l’any passat havia estat el número dos, i el número u de l’any passat, el Geranium de Copenhaguen, enguany ha passat a la categoria de The Best of the Best, que vol dir que ha entrat en una espècie d’Olimp que ja no competeix però manté la glòria. També són The Best of the Best El Celler de Can Roca i el Noma, també de Copenhaguen, els primers del món els darrers anys (que deixen pas als altres). A la llista d’aquest any el tercer lloc ha estat per al Diverxo, del madrileny Dabiz Muñoz.

A la gala The World’s 50 Best Restaurants 2023 que es va fer a València només van poder aixecar el guardó Oriol Castro i Eduard Xatruch perquè el tercer xef en qüestió, Mateu Casañas, es va quedar a càrrec de l’equip del restaurant i del Compartir de Cadaqués, que és on està habitualment (ell és de Roses). Aquest Compartir és el primer negoci que van obrir els tres xefs, que es van conèixer a El Bulli de Ferran Adrià. Són tres cuiners –Castro, Xatruc i Casañas– que treballen molt i mai deixen el negoci –els negocis, perquè a Barcelona han obert un segon Compartir– sense capità. Només així s’expliquen els seus grans èxits perquè si fos pel món i per la quantitat d’esdeveniments a què estan convidats (presentacions, campanyes, premis, etc.) no serien mai a casa. Però tenen clar que la feina és la feina i que quan hi ha un acte, per important que sigui, sempre un d’ells ha d’estar comandant l’equip. Ara només falta que la Guia Michelin els doni la tercera estrella que es mereixen i el Disfrutar i Barcelona hauran tocat el cel. I l’any que ve primers del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva